'Roman öğrenciler fişleniyor'

Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okullardaki Roman öğrencileri fişlediğini öne sürdü.

Yayınlanma: 01.02.2013 - 12:11
Abone Ol google-news

Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce’nin verdiği bilgiye göre, il milli eğitim müdürlüğünce kentteki ilköğretim okullarına gönderilen yazıda, “2011-2012 eğitim öğretim yılında 8. sınıftan mezun olup öğrenci sayılan ve ilimiz ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerden, 9. sınıfa devam etmeyen Roman öğrenci sayısının bilinmesine ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle söz konusu bilgilerin ilişikte gönderilen forma eklenerek 28.01.2013 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar müdürlüğümüz ortaöğretim bölümüne gönderilmesini önemle rica ederim” ifadesine yer verildi.

Yüce, “Bakanlık Roman vatandaşlarımızın işsiz olduğunu biliyor da çocuklarına yardımda mı bulunacak? Konut mu yapacak? Tablet mi dağıtacak? Ne yapacak” diye sordu. Bakanlıktan açıklama beklediklerini de vurgulayan Yüce, öğretmenler ve okul yöneticilerinin yasadışı uygulamaya alet olmamalarını da istedi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Bayram Tetik ise 12 yıllık eğitimin zorunlu olduğuna dikkat çekerek “9. sınıfa devam etmeyen öğrencilerin tespitini istiyoruz. Romanlar diye ayırmadık. İzmir’in genelinde yaptığımız bir çalışma; ama devamsızlık genelde Roman mahallelerinde görüldüğü için oraya ağırlık verilmiş olabilir” dedi.

         
 
 
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler