RTÜK Başkanı Şahin’in ‘garezi’

Faruk Bildirici, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplantısında AKP ve MHP kontenjanından seçilen isimlerce üyelikten el çektirilmesi kararını yargıya taşıdı.

Yayınlanma: 01.11.2019 - 23:06
Abone Ol google-news

 RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in dilekçesi ile başlatılan sürecin hiçbir kanıta dayanmadığını, savunma hakkının engellendiğini belirten Bildirici, nöbetçi idare mahkemesine başvurarak kararın yürütmesinin durdurulmasını istedi. Bildirici, Başkan Şahin’in kanuna aykırı olarak Basın İlan Kurumu ve TÜRKSAT yönetimlerinde de yer almasını yargıya taşıdığını anımsatarak, RTÜK kararını “Hukuk mücadelesinin karşılığı olarak garez saikiyle yapılan başvuru neticesi” olarak değerlendirdi.   

‘KİMLİĞİNİ YİTİRDİ’

RTÜK üyesi İlhan Taşçı yaşanılan sürece ilişkin “RTÜK bir kere kurul üyelerine dokunulabileceğini ve dokunabileceklerini gösterdi. Bizler RTÜK siyasetin, iktidarın arka bahçesi olmasın diye uğraşırken, siyasetin mühendislik alanı olduğunu gördük” dedi. CHP milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Bildirici’nin kurul üyeliğinin düşürülmesini “demokrasiye darbe” olarak değerlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler