"RTÜK hükümetin memuru haline dönüştürüldü"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, RTÜK'ün 24 saat Kürtçe yayın yapan özel televizyonlar kurulabilmesi için yürüttüğü çalışmaya tepki gösterdi.

Yayınlanma: 07.09.2009 - 13:50
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, RTÜK'ün özel kanalların 24 saat Kürtçe yayın yapabilmesine olanak sağlayacak bir düzenleme için çalışmasına tepki gösterdi. Bunun hukuka, anayasaya ve RTÜK Kanunu'na aykırı olduğunu ifade eden Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Manisa'da yaptığı konuşmaya da tepki gösterdi. AKP'nin yürüttüğü siyasetin DTP'den farklı olmadığını ifade eden Vural "Onların yol arkadaşı Leyla Zana ve Sakık" dedi. Başbakan Erdoğan'ın RTÜK üyeleriyle yaptığı toplantıyı da eleştiren Vural, RTÜK'ün özerk bir kurum olduğunu belirterek "Sayın Başbakan RTÜK üyelerine ne talimat veriyorsun, özerk bir kuruma nasıl müdahale ediyorsun" dedi. RTÜK'ün hükümetin memuru haline dönüştürüldüğünü de belirten Vural, hükümete "Bu milletin televizyonunu, dilini, camilerini ayırmaya hakkınız yok" diye seslendi.

Türkiye'de yeni azınlıklar oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Vural, "Bundan sonra 36 etnik grubuna göre trafik levhası mı düzenleyecekler? Ağızlarındaki baklayı çıkartsınlar. Başbakan 'konuşamıyorum' diyor. 7 yıldır sen konuşuyorsun, spor sayfalarını açıyorum sen varsın, soyunma odalarında sen varsın, daha ne konuşacaksın, söyleyemediğin ne var?" dedi. AKP'nin yürüttüğü demokratik açılımın arkasında gizli bir gündemi olduğunu savunan Vural, "AKP ve DTP siyasal Kürtçülük, PKK'nin taleplerini yerine getirmek konusunda adeta yarış içinde" dedi.


"Bunların abdestinden şüpheliyiz"

Vural, daha önce Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'in kuruluşu sırasında 'başkaları yapmasın, kullanmasın, fırsat vermeyelim' denildiğini şimdi ise özel kanalların da 24 saat Kürtçe yayın yapması için çalışıldığını kaydederek "Bunların abdestinden, niyetinden şüpheliyiz. Abdesti şüpheli olanın namazı da şüpheli olur, niyeti şüpheli olanın ameli de şüpheli olur" diye konuştu. Vural, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırarak "Bu hukuku kim koruyacak, savcılar ne yapmaktadır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler