Rusya-Ukrayna arasında Google krizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açılışını yaptığı Kırım Köprüsü'nün adı, Google haritalarda Ukrayna dilinde yazılınca kriz çıktı. Basın açıklaması yapan google yetkilileri, "Yapılan hatanın farkındayız, ekiplerimiz bu hatayı düzeltmek için çalışıyor" dedi.

Yayınlanma: 03.07.2018 - 13:44
Abone Ol google-news

Mayıs ayı içerisinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açılışını yaptığı Kırım Köprüsü'nün ismi  Google haritalarda Ukrayna dilinde yazılınca kriz çıktı.

Rus tarafı, köprünün adının Rusça yerine Ukraynaca yazılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Google tarafından yapılan açıklamada "Yapılan hatanın farkındayız, ekiplerimiz bu hatayı düzeltmek için çalışıyor" denildi.

Kırım, 2015 yılında yapılan halk referandumuyla Rusya'ya bağlanmayı kabul etmiş, Putin'in imzasıyla da katılım resmiyete kavuşmuştu. Ukrayna tarafı ise yapılan seçimlerin meşru olmadığını iddia ederek Kırım'ın hala Ukrayna topraklarına ait olduğunu deklare etmişti.

Kırım köprüsünün açılışından sonra ise tartışmalar hala sürüyor. Ukrayna ile Rusya arasında hala tartışmalı konumu olan Kırım için Rusya büyük yatırımlar yapıyor. 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler