Şahin, Anayasa değişiklik teklifine ilişkin konuştu

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Bir Anayasa değişikliği teklifi, şu anda ihtiyaç duyulan maddeler itibarıyla da olsa Meclis gündemine geldiği takdirde, bunun diğer siyasi partilerle de paylaşılmasının bir yarar olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Yayınlanma: 28.01.2010 - 13:49
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İKÖ Parlamento Başkanları toplantısı için Uganda'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şahin, bir gazetecinin Anayasa değişikliğine ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:
''Anayasa değişikliği uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde, tüm halkın gündeminde. Çok güçlü basın yayın organlarımızın da gündeminde. Sizin bu soruyu sormanız bile, bu sorunun gündeminizde olduğunu gösteriyor. O halde halkın bu denli gündeminde olan bir hususun Meclisin de gündeminde olması gerekir. TBMM de bu talebe, bu arzuya cevap vermelidir, diye düşünüyorum. Meclis Başkanı olarak benim bir anayasa değişikliği teklifi vermem söz konusu değil ama öncelikle iktidar partisine görev düşer, diye değerlendiriyorum. Siz de takip ediyorsunuz, ben de haberlerinizden öğreniyorum, iktidar partisinin bu yönde çalışması var. En azından böyle bir izlenimim var. Anayasalar, biliyorsunuz, hukuk normlarıdır. Mutlaka geniş bir konsensüs sağlanarak, yasalaşması en idealidir. Bir anayasa değişikliği teklifi, şu anda ihtiyaç duyulan maddeler itibarıyla da olsa Meclis gündemine geldiği takdirde bunun diğer siyasi partilerle de paylaşılmasının bir yarar olduğunu düşünüyorum. Bu noktada bana bir görev düşerse, Meclis Başkanı olarak bu görevi severek yerine getireceğimi ifade etmek istiyorum.''

Şahin, ''AK Parti grubunun anayasa hazırlığı konusunda bir sıkıntısı olup olmadığı'' sorusuna, ''Benim böyle bir bilgim de yok, izlenimim de yok'' yanıtını verdi.

TBMM Başkanı Şahin, 2010 yılının bu beklentilere cevap verecek bir ''Anayasa değişikliği yılı'' olmasını temenni ettiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler