Şahin: Ata erkil sistemin sorgulanması gerekiyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, taziye çadırlarında konuşulanların mahkeme salonunda konulmadığını ve herkesin 3 maymunları oynadığını söyledi.

Yayınlanma: 02.08.2012 - 16:43
Abone Ol google-news

Ağrı Valiliği'nde geçtiğimiz günlerde eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü için yaşamını kaydeden Melek Karaslan'ın ailesi ile bir araya gelen ve çıkışta açıklamalarda bulunan Bakan Fatma Şahin, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Ağrı'da yaşanları değerlendiren Bakan Şahin "Hukuk devleti olmak tek başına yetmiyor. Sosyal devlet olmak gerekiyor. Melek kardeşimiz tam bir dram yaşamış. Ailesi ve muhtarla konuştuk. Sonuçta burada biz dünyanın en mükemmel hukuki alt yapısını da oluştursak ve yasalarını da çıkarsak çıkaralım burada toplumsal duyarlılığı çok önemsiyorum. Melek kardeşimizin burada 3-4 yıldan beri yaşadığı iki aile tarafından farklı şekilde yaşanan sorunlardan ötürü kurban edilmiş olmasının zihinsel bir sorunu var. Zihinsel bir sorunla karşı karşıyayız. Sağlık devrimini gerçekleştirmiş, sosyal devlet olarak gereğini yapmış bir iktidar olarak bugün bunun yaşanmasında en büyük sorunun zihinlerde olduğunu, ve kadının yaşam hakkının kadının insan hakkının zihinlerde güçlendirilmesi gerektiğini görüyoruz" dedi.

Köyde yaşanlardan ötürü herkesi suçlayan Bakan Fatma Şahin, "Her şeyimiz var hastanemiz var doktorumuz var. Devletimiz burada ancak devlete bilgi verilmeyen bir zihniyet var. Bunu çok ciddi manada kınıyorum.Bundan böyle yeni Meleklerin olmaması için sizlerle beraber bu mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Burada zihinsel dönüşüm çok önemli. Taziye çadırında konuşulanlar mahkeme salonunda konuşulmuyor. Herkes 3 maymunu oynuyor. Herkes birbirinin üstüne atıyor ve bir can gidiyor. Canların gitmemesi lazım. Bu kadar varlığın içinde yokluğu yaşamamamız lazım. Biz bakanlık olarak da işin sosyal boyutu ve insani boyutunu çok önemsiyoruz. Biz merhamet toplumu ve şefkat toplumuyuz diyoruz gözümüzün önünde bir canlı yok oluyor ve 3 maymunu oynuyoruz. Komşumuz söylemiyor, akrabamız söylemiyor, yakın çevre söylemiyor ve Meleki yok ediyoruz. Herkesin kendini hesaba çekmesi gerekiyor Toplumun kendini hesaba çekmesi gerekiyor. Bundan sonraki süreçte yeni meleklerin yaşaması ölmemesi için bizim ata erkil sistemi sorgulamamız gerekiyor Burada çok ciddi anlamda canımın yandığını ifade etmek istiyorum. Kimler Melekin canını yaktıysa da sonunda kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler