Şahin uzlaşmadan umutsuz

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, AKP ile CHP arasında Anayasa değişikliği konusunda "uzlaşı" arayışlarının sona ermesini değerlendirirken, "Artık fazla ihtimal dahilinde görmüyorum" dedi.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 08:04
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin 90. Yıl Etkinlikleri kapsamında "Küreselleşme Sürecinde Milli Egemenlik Ve Demokrasi" Sempozyumu'na katıldı. Şahin burada gazetecilerin, Anayasa değişikliği ile ilgili AKP ile CHP arasında "uzlaşı" çağrılarının sonlandırılması ile ilgili soruları yanıtladı.

Şahin, CHP Grup Başkanvekillerinin Anayasa değişikliği ile ilgili önerilerini kendisine getirdiğini, daha sonra AKP Grup Başkanvekillerine muhalefetin önerisini anlattığını anımsatarak, "Anayasa değişiklikleri ile ilgili gelişmeleri siz de izliyorsunuz" dedi.

Şahin bir gazetecinin, "Anayasa değişikliği konusunda sizin liderlere bir çağrınız olacak mı" şeklindeki sorusunu, "Benim yapabileceğim şeyler sınırlı. Gruplardan bana yapmam gereken bir görev verilirse paylaşırım. Ancak, bunu fazla ihtimal dahilinde görmüyorum" sözleriyle yanıtladı.

Şahin, Ahmet Türk'e yapılan saldırının ardından oluşan tepkilerin sorulması üzerine ise, "Bazı marjinal grupları var ki, tepkilerini ortaya koyuyorlar. Bu olaylarla yetkili kurullar ilgilenecektir. Kamuoyunda oluşan bu tepkiler milli birlik ve beraberliğimize katkısı olacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler