Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alınacağı iddia edildi

İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalinin başka bir ülkeye alınması ihtimalinin arttığı ve en güçlü adayın Portekiz olduğu öne sürüldü.

Yayınlanma: 10.05.2021 - 18:58
Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alınacağı iddia edildi
Abone Ol google-news

29 Mayıs'ta İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması planlanan ve son günlerde İstanbul'dan alınacağı konuşulan UEFA Şampiyonlar Ligi finali konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Türkiye'yi Covid-19 konusunda "kırmızı liste"ye alan ve iki İngiliz kulübü, Manchester City ve Chelsea arasındaki finalin İngiltere'de oynanmasını isteyen İngiliz hükümeti, UEFA ile temasa geçti. İddialara göre görüşmelerde en öne çıkan seçenek, Portekiz.

FİNALİN İSTANBUL'DAN ALINMASI MUHTEMEL

İngiliz basınından The Times'ta çıkan habere göre UEFA ve İngiliz hükümeti arasındaki görüşmeler sürerken, iki taraf birçok konuda anlaşabilmiş değil. İngiliz hükümetinin Türkiye'den dönen tüm vatandaşlarına 10 gün otel karantinası zorunluluğu getiren "kırmızı liste"ye alması, finalin İstanbul'dan geçen sezonda olduğu gibi bu sene de alınması ihtimalini güçlendiriyor.

UEFA, WEMBLEY'E SICAK BAKMIYOR

UEFA'nın merkezinin bulunduğu İsviçre'nin İngiliz hükümeti tarafından "sarı liste"ye eklenmesi, UEFA'nın finalin İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadyumu'nda oynanması teklifine sıcak bakmamasına sebep oluyor. UEFA, finalin İngiltere'de oynanması için tüm çalışanlarının muafiyet kapsamına alınmasını ve Wembley'deki kapasitenin 10.000'den 22.500'e yükseltilmesini talep ediyor.

EN GÜÇLÜ ADAY PORTEKİZ

İngiltere'nin "yeşil liste"sinde yer alan ve ülkeye gelen ziyaretçiler için herhangi bir kısıtlama uygulamayan Portekiz, iki tarafın da üzerinde uzlaşabileceği bir seçenek. İddialara göre Porto şehri, görüşmelerde en çok öne çıkan kent.

İSTANBUL'UN GELECEĞİ BELİRSİZ

İstanbul 2020 yılı için UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ev sahipliğini üstlenmiş, karşılaşma Covid-19 pandemisi nedeniyle Portekiz'in başkenti Lizbon'daki Işık Stadyumu'na alınmıştı. Değişiklik sebebiyle 2021 yılındaki finale ev sahipliği yapması kararlaştırılan İstanbul'un elinden bu yılki finalin de alınması durumunda ne olacağı ise belirsizliğini koruyor. 2022 yılındaki Şampiyonlar Ligi finaline Rusya'nın Saint Petersburg kenti, 2023 yılındaki finale Almanya'nın Münih kenti, 2024 yılındaki finale ise İngiltere'nin başkenti Londra ev sahipliği yapacak.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler