Saray’da başkanlık provası... Toplantı başladı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Bakanlar Kurulu’nu topladı.

Yayınlanma: 18.01.2015 - 18:54
Abone Ol google-news

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen toplantı, saat 12.20'de başladı.

Saltanat Sarayı'ndaki toplantıdan ilk kareler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

“Başkalık Provası”

Kamuoyunda “Başkalık Provası” olarak nitlenen Bakanlar Kurulu toplantısı bugün gerçekleşiyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’ndaki başkanlık sayısının 7’den 13’e çıkacağı, 3 olan genel sekreter yardımcılığına bir tane daha eklenecek yeni teşkilat sistemini bu toplantıda anlatacak. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, güvenlik politikaları, uluslararası ilişkiler, strateji, sosyal ve kültürel, ekonomi izleme ve koordinasyon, bilgi teknolojileri, kurumsal iletişim, halkla ilişkiler, idari ve mali
işler, insan kaynakları, hukuk hizmetleri, kanun ve kararlar başkanlıklarının kurulacağı belirtiliyor. Yeni
teşkilat şemasında başkanların, AKP’de 3. dönemini dolduran siyasetçilerin getirilmesi bekleniyor.

Davutoğlu İngiltere’ye gidiyor Toplantıya, bakanlar, bakanlık müsteşarları ve Bakanlar Kurulu Sekreteri’nin dışında katılım olmayacak. Toplantının ardından açıklamayı yine Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç gerçekleştirecek. 19 Ocak günü Bakanlar Kurulu toplantısının dışında bir de yurtdışı seyahati bulunan Davutoğlu, akşam saatlerinde İngiltere’ye uçacak. Davutoğlu’nun İngiltere’ye gidişinin Erdoğan’ın 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nu toplayacağını acıklamasının ardından planlanması dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki toplantıda Anadolu Ajansı kamerasına kısa bir görüntü verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler