Saraydan kültür kaçırma...

TYS'nin Edebiyat Müzesi ve Yazın Belgeliği Büyükada'ya taşınıyor.

Yayınlanma: 03.11.2014 - 09:25
Abone Ol google-news

Bir süredir akıbetinin ne olacağı merak edilen, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın (TYS) Yıldız Sarayı Arabacılar Dairesi’ndeki Edebiyat Müzesi ve Yazın Belgeliği, Büyükada’ya taşınacak. Sendika Başkanı Mustafa Köz’ün aktardığına göre, bakanlık resmi yazıyla, Büyükada Çınar Meydanı’ndaki, restorasyon çalışmaları süren 3 katlı binanın üst katının müzeye tahsis edildiğini bildirdi. Şimdi sendika ile bakanlık arasında protokolün imzalanması bekleniyor. Söz konusu binada, 3 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarının ne zaman sona ereceği ise bilinmiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yıldız Sarayı Müze Müdürlüğü kompleksi içindeki taşınmazlarda yürütülecek restorasyon için depoya ihtiyaç duyulduğunu, Arabacılar Dairesi’nin de bu amaçla kullanılacağını açıklamış ve geçen mayıs ayında müzenin boşaltılmasını istemişti.

Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Enver Ercan gibi yüzü aşkın yazar da imzaladıkları mektupla karara tepki göstermiş ve “Türkiye Yazarlar Sendikası gibi köklü, büyük bir yazar kuruluşuna bir sarayın Arabacılar Dairesi’ni bile çok gören bir bakanlığın Kültür Bakanlığı adını taşıması büyük çelişkidir” demişti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nin bulunduğu Yıldız Sarayı kompleksindeki Arabacılar Dairesi’nin, bakanlıkça açıklandığı gibi depo olarak kullanılmayacağı, buranın da Cumhurbaşkanlığı’na tahsis edileceği iddia ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler