Sarıkaya: Soruşturmayı genişletin

Gezi Parkı direnişi sırasında gözünden yaralanan Erdal Sarıkaya, İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin kendisine ateş açan polislerin tespit edilmesi yönünde karar vermesinin ardından soruşturmanın genişletilmesi ve Ulusal Kriminal Büro’nun raporunda yer alan görevli polislerin kimliklerinin tespit edilerek cezalandırılması talebiyle savcılığa başvurdu.

Yayınlanma: 07.06.2017 - 12:09
Abone Ol google-news

1 Haziran günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran Sarıkaya, Ulusal Kriminal Büro’nun olay gününe ilişkin kamera görüntülerinde yaptığı inceleme sonucunda A113-1, A-132, A-012,A-090 ve A-091 kask numaralı polislerin tespit edildiğini ancak soruşturma izni verilmediğini belirtti.

Soruşturmanın genişletilmesini isteyen Sarıkaya, “Ulusal Kriminal Büro tarafından sicilleri ve görüntüleri tespit edilen polisler M.K, E.T, R.K.Y, R.D, K.K, M.Ş.T. ve A.Ö. ile birlikte Ulusal Kriminal Büro’nun raporunda yer alan ve fotoğraflarda yüzü belli olan polis memurlarının da ifadelerinin alınmasını talep ediyorum” dedi.

"Mahkeme, sivil darbeye 'dur' dedi"

Cumhuriyet’e konuşan Erdal Sarıkaya, 4 yıldır polislerin hukuktan kaçırıldığını ve kimliklerinin gizlendiğini anımsatarak,“İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin söz konusu polislerin kimliklerinin tespit edilmesi yönünde verdiği karar ile valiliğin yapmış olduğu sivil darbeye dur demiştir. İdari kurulun almış olduğu karar yargının üzerindeki siyasi ve idari ablukayı delmiştir. Bunca zaman hep kask numaralarından ‘kişileri bulamıyoruz’ diyorlardı. Şu an soruşturmanın genişletilmesi amaçlı sicil ve isimleri belli olan polis ve eşkalleri belli olan 2 amirin savcı tarafından sorgulanarak hesap sorulmasını bekliyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler