Sarraf'ın okuluna devir formülü

Sarraf’ın bağışıyla yapılan kaçak anaokulu bugün resmileşiyor...

Yayınlanma: 04.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit ismi işadamı Rıza Sarraf’ın bağışlarıyla Gaziosmanpaşa’da yaptırılan anaokulunun da içinde olduğu arsa "üzerinde kaçak bina yok sayılarak" Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) devrediliyor.
 
Teklif bugün Gaziosmanpa Belediyesi Meclisi'nde görüşelecek. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve yengesinin yönetim kurulu olduğu dernek çin Zarrab'ın bağışlarıyla yapılan bir okulu yıkmanın kolay olmadığını söyleyen AKP'li Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin CHP’li Meclis Üyesi Ferhat Epözdemir anaokulunun “kaçak” olduğunu vurguladı. Epözdemir, “İktidar şeytanlık yapıyor. Bina yokmuş gibi arsayı tahsis ediyor. Orada bir kaçak bina var. Binayı devredemediği için arsayı devredip bu işten sıyrılmaya çalışıyor. Türkiye’de Cumhurbaşkanı kaçak inşaat yaparsa, o sarayda da devleti yönetmeye çalışırsa, bütün akrabaları kurumsal bir yolsuzluğun içerisinde olursa tabii ki böyle olur. Kaçak binalar resmileştirilir” dedi. 
 
Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) için Rıza Sarraf’ın bağışlarıyla yaptırılan anaokulunun bulunduğu araziyi “mahalledeki öğrenci yoğunluğundan dolayı ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte ilköğretim okulu amaçlı kullanılmak üzere” tahsisini talep etti. “Kaçak” olduğu iddiasıyla kamuoyunun gündemine gelen anaokulunun içinde bulunduğu araziyle ilgili tahsis teklifi Gaziosmanpaşa Meclis gündemine bugün görüşülecek. Teklif meclisten geçerse anaokulunun da bulunduğu alan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Teklife sert tepki gösteren Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin CHP’li Meclis üyesi Ferhat
 
Epözdemir şöyle konuştu:
 
"AKP'liler anaokulunun da bulunduğu 2 bin 300 metrekarelik alanı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretme çabasının içinde. Güya Milli Eğitim’in talebi varmış. Tapu değişikliği yaptılar. Parsel numarasını değiştirdiler. Geriye dönük yapılan işlemlerden bunu anlıyoruz. Mevcut bina kaçak binaydı. Binayı yapan TOGEMDER adlı vakıf. Yöneticileri Emine hanımın yengesi. Adı yolsuzlukla anılan bakanların eşlerinin yönetimde olduğu bir kurum yandaş işadamlarının destek olduğu dernek, Rıza Sarraf’ın bağışlarıyla anaokulu yaptılar. Tabelası da asıldı. Sonradan söktüler. Belediyeden bir ruhsat alınmadı. İmar müracatı yok. Resmen yapılan kaçak inşaat. Binayı meşrulaştırmak için geriye dönük işlemler yapıp Milli Eğitim’e devrederek meşrulaştırmak istiyorlar.” 
Epözdemir, Sarraf’ın eşi Ebru Gündeş’le eski Gaziosmanpaşa Kaymakamı Serdar Yavuz’un arsa üzerinde protokol yaptığını iddia ederek söz konusu konuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
 
“Hepiniz oradaydınız”
 
CHP’li üyelerin bugün teklife ret oyu vereceklerinin altını çizen Epözdemir şöyle konuştu:
“Binanın yıkım kararının çıkarılması lazım. Gaziosmanpaşa Belediyesi buna cesaret edemiyor. Emine Erdoğan ve yengesinin yönetim kurulu olduğu dernek tarafından yapılan bir okulu yıkmak kolay değil. Bina yokmuş gibi arsayı tahsis ediyor. İşin acı tarafı devletin kurumlarının buna alet edilmesidir. Hepiniz oradaydınız. Yargı, Milli Eğitim, Hazine ve Gaziosmanpaşa Belediyesi işin içinde el birliğiyle burayı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Demokratik devletlerde böyle bir yöntem olabilir mi? Korkunç bir tabloyla karşı karşıyız.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler