Seçim sonuçlarını protesto eden BDP’lilere müdahale

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul il örgütü üyeleri Ağrı, Ceylanpınar ve Norşin başta olmak üzere 30 Mart yerel seçim sonuçlarına yönelik müdahaleleri gerçekleştirdikleri yürüyüşle protesto etti. Yürüyüş sonunda dağılan BDP’lilere polis biber gazı, plastik mermi ve tayzikli suyla müdahale etti. Müdahale sonrası 6 eylemci gözaltına alındı.

Yayınlanma: 12.04.2014 - 18:51
Abone Ol google-news

Şişli Cevahir AVM önünde akşam saatlerinde toplanan BDP üyeleri “Katil El Nusra, işbirlikçi AKP”, “Barıştan yanayız, savaşa da hazırız” sloganları attı. BDP’lilere çevreden bazı kişiler “katiller” diye bağırdı. BDP’li grup, bağıran kişilere “Biji serok Apo” sloganıyla karşılık verdi. Yaşanan kısa süreli tartışmanın ardından BDP’liler AKP Şişli İlçe binası’na yürüdü. Yürüyüş boyunca çevik kuvvet polisi ve bir TOMA grubu takip etti. AKP binası önünde de polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Burada açıklama yapan BDP İstanbul İl Eş Başkanı Emrullah Bingül, seçim sonuçlarına yönelik AKP’nin müdahalesini protesto ettiklerini belirterek, “Ceylanpınar denince akla Rojava gelmektedir. AKP sınır boyundaki BDP’li belediyeleri gasp ederek Rojava devrimine karşı sinsi bir plan içerisindedir. Bu gasplara karşı sessiz kalmayacağız. Başta Rojava halkıyla birlikte seçimlerde gasp edilen bütün yerlerdeki halkımızın yanında olacağız.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından dağılan BDP’li bir grup Şişli’ye doğru yürüyüşe geçti. Polis, sloganlar eşliğinde yürüyen gruba biber gazı, plastik mermi ve tayzikli su ile müdahale etti. Müdahale sonucu grup, gazetemizin bulunduğu caddeye doğru kaçtı. Polisin müdahalesi burada da devam ederken, kullanılan gazdan gazete çalışanlarımız ve çevredeki yurttaşlar da etkilendi. Polis müdahale sonrasında 6 eylemciyi de gözaltına aldı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler