Sedat Peker, "Oluk oluk kan akıtacağız" tehdidini "ifade özgürlüğü" diye savundu

Kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan ve hakkında, "Tehdit" ve "Suç işlemeye tahrik" suçlarından 11 yıla kadar hapsi istenen organize suç örgütü lideri Sedat Peker ifade verdi. Peker, 'Oluk, oluk kan akıtacağız' tehdidinin ifade özgürlüğü olduğunu savundu.

Yayınlanma: 24.10.2017 - 14:18
Abone Ol google-news



Davanın ilk duruşmasına katılmayan Sedat Peker, dün avukatlarıyla birlikte Anadolu Adliyesi'ne giderek davanın görüldüğü mahkemede suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Peker'in  ifadesinde, "Yazı benim iradem çerçevesinde internette kendi sayfamda yayınlanmıştır. Benim bu sözleri yayınlamamda herhangi bir şekilde suç işlemeye tahrik kastım yoktur. Tamamen eleştiri anlamında yazılmış sözlerdir" dediği öğrenildi. Beraatini isteyen Peker'in, "Benim eylemim düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmelidir. Atılı suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" ifadelerini kullandığı belirtildi.

AVUKATLAR ENDİŞELERİNDE HAKLI ÇIKTI

Bir önceki duruşmada Sedat Peker'in ara celseye gelip ifade vermesinden endişelendiklerini belirten akademisyenlerin avukatı Meriçoğlu, mahkemeden bu tarihin kendilerine bildirilmesini istemişti.

Avukat Meriçoğlu, "Mahkemeniz celse arası karar verirse mutlaka duruşmadan haberdar olmak istiyoruz. Endişemiz celse arası gelip ifade vermesi, gelmemesini buna yoruyoruz. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarılırsa veya başka bir sebepten ötürü beyanları celse arası tespit edilecek olur ise, biz de duruşmaya katılmak istiyoruz" diye konuşmuştu. 

Sedat Peker hakkında zorla getirilme kararı                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler