Şehit haberi resepsiyona damgasını vurdu

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Merkez Orduevi'nde verdiği resepsiyon devletin zirvesini bir araya getirdi. Resepsiyonda alkol servisi yapılması dikkat çekti.

Yayınlanma: 30.08.2009 - 20:15
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan resepsiyona damgasın vuran Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki 4 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan olaya ilişkin, "Şemdinli'deki olay süreci baltalamaya yönelik terörist bir adımdır. Ama biz emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu milli birlik ve kardeşliğe atılmış bir bombadır. Ama tabi ki bu tip saldırılar, demokratik açılımın devam etmesini engelleyemeyecek" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ resepsiyondan devlet protokolünün ayrılmasının ardından, yurttaşların yanına giderek sohbet etti. 50 çift yurttaşla konuşan Başbuğ, "Çok zamandır böyle bir katılım istiyorduk. Ancak şimdi mümkün oldu. Gönül isterdi ki bütün Ankara ile beraber kutlayalım" dedi.

Bu arada Orgeneral Başbuğ gazilerin bulunduğu masayı da ziyaret etti. Gazilerin tek tek hatırlarını soran Başbuğ ayrıca Kore Gazisi Hasan Gökçen ile de sohbet etti. 97 yaşındaki Gökçen'in elini öpen Başbuğ, yaşlı adamın kendi elini öpmesini müsaade etmedi. Başbuğ, "Eli öpülecek olan sizlersiniz tüm gazilerimiz ellinden öpmek lazım" diyerek hemşerisi ile kısaca sohbet etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un konuklarla tek tek konuştuğu gözlerken bir ara, şehitler nedeniyle, "Aslında başka programlarda var. Ama yüreğimize taş basıyoruz bir taraftan da faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi.

Başbuğ, yurttaşların arasında dolaşırken, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt ile de selamlaştı. Osman Paksüt'ün Atatürk portreli kravatı dikkat çekti. Ferda Paksüt ise "Kutlamalar çok güzel" diyerek Orgeneral Başbuğ ile sohbet etti.


Şehit haberi yankılandı

Baykal, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ tarafından Merkez Orduevi'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal, ''Kürt Açılımı süreciyle ilgili'' bir soru üzerine, ''Başbakan'ı reddetmek istemem. Ama net bir şekilde bilmediğim bir şeyi kabul etmem. Bu süreç sorgulanmalı. 'PKK silah bırakmasa da olur' diyenler değerlendirme yapmalı'' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, ''Hakkari'de 4 şehit olduğunu'' hatırlatması üzerine Baykal, ''Böyle bir saldırıyı 'doğal karşılamak' diye bir şey olamaz. Maalesef tablo bu'' dedi.
''Genelkurmay Başkanlığı'ndaki tebrik töreninde Başbakan Erdoğan ile ne konuştunuz?'' sorusuna Baykal, İzmir Karşıyaka'daki protestoyu konuştukları yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ''İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın süreçle ilgili açıklama yapacağının hatırlatılması ve açıklamayı merak edip etmediğinin'' sorulması üzerine, ''Sürecin dışında olduğumuz için Atalay'ın söyleyeceklerini merak etmiyorum'' dedi. Bahçeli, ''Hükümetin politikaları terör örgütünü cesaretlendiriyor. Terör örgütü propaganda için bu tür saldırıları sürdürecektir'' diye konuştu.
Bir gazetecinin, ''Parti kongresiyle açıklamalarınız arasında ilişki kuruluyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Bahçeli, ''Yaklaşımlarımızı seçimlerle ilişkilendirmek seviyesizliktir'' yanıtını verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da ''Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısına ilişkin tartışmaların'' anımsatılması üzerine, HSYK'nın yapısında sıkıntılar görüldüğünü belirterek, ''Yargı reformu yapılacaksa HSYK bunun içine girmeli'' dedi.

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise HSYK'nın yapısına ilişkin bir soruya, ''HSYK'nın yapısının değiştirilmesi yargı bağımsızlığına aykırıdır'' dedi.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler