Şehitlere veda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sadık Yeniekinci'nin cenazesi, Gaziantep'te, şehit Jandarma Astsubay Aydın Güleken'in cenazesi ise Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen törenle doğum gününden bir gün önce toprağa verildi.

Yayınlanma: 31.08.2009 - 08:11
Abone Ol google-news

Gaziantep Ulu Camide düzenlenen törene, şehit uzman çavuşun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Hasan Özdemir ve Akif Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, askeri ve idari erkan ile vatandaşlar katıldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sadık Yeniekinci'nin cenazesi camiye getirildiğinde, babası Mustafa, annesi Fatma, eşi Fatoş Yeniekinci büyük üzüntü yaşadı. Yakınları şehit uzman çavuş için ağıt yaktı.

Şehidin annesi Fatma Yeniekinci, tören sırasında hayatta kalan tek oğlu olan Ali Yeniekinci'ye sarıldı, ondan askere gidip ağabeyinin intikamını almasını istedi. Ali Yeniekinci ise gözyaşları annesine söz verdi.

Cenazeye annesi Fatoş'un kucağında katılan şehit uzman çavuşun 2 yaşındaki oğlu Mustafa Yeniekinci, sık sık babasının törene katılanların yakalarındaki fotoğrafını öptü.
Törende, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, Sadık Yeniekinci'nin öz geçmişi okundu. Gaziantep Müftüsü İsmail Canbolat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, bir top arabasına konuldu. Bir süre top arabasında taşınan cenaze, Yeşilkent Mezarlığı'ndaki Şehitliğe götürüldü.

Cenazenin taşınması sırasında sık sık terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı.
Şehitlikte, Sadık Yeniekinci'nin tabutunun üzerindeki Türk Bayrağı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş tarafından baba Mustafa Yeniekinci'ye verildi.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sadık Yeniekinci'nin cenazesi törenin ardından defnedildi.


Astsubay Güleken'in yarın doğumgünüydü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terörist saldırı sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Aydın Güleken'in (23) cenazesi, Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenen törenle doğum gününden bir gün önce toprağa verildi.

Astsubay Çavuş Aydın Güleken'in Türk bayrağına sarılı naaşı, 70. Yıl Tarsus Devlet Hastanesi morgundan alınarak, cenaze aracıyla Küçükminare Camisi'ne getirildi.
Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınları, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ünal Ayvazoğlu, Mersin milletvekilleri Kürşat Tüzmen, Ali Oksal, İsa Gök, Vahap Seçer ve Akif Akuş, Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Abdulkadir Yavuz, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Şehit Jandarma Astsubay Aydın Güleken annesi Münevver Güleken, tören sırasında Kürtçe ''Benim güzel oğlum, canım oğlum, böyle mi olacaktın genç yaşta'' diye ağıt yaptı.

Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın cenaze namazını kıldırmasının ardından cenaze, top arabasında götürüldüğü Tarsus Şahitliği'nde toprağa verildi. Şehidin, yarın doğum günü olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler