Selçuker son yolculuğuna uğurlanıyor
Selçuker için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile TRT İstanbul Radyosu'nda törenler yapıldı. TGC Başkanı Orhan Erinç, 58 yıldan bu yana üyeleri olan Selçuker'i sonsuzluğa uğurladıklarını bildirdi.
Solunum yetmezliği nedeniyle 2 gün önce İstanbul'da hayatını kaybeden gazeteci, spiker ve radyo-TV alanındaki ilk devlet sanatçısı Nedret Selçuker, son yolculuğuna uğurlanıyor.
Selçuker (70) için ilk tören, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) düzenlendi.
Buradaki törende konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, 58 yıldan bu yana üyeleri olan Selçuker'i sonsuzluğa uğurladıklarını bildirdi.
Mesleğe muhabir olarak başlayan Nedret Selçuker'in, çeşitli gazetelerde yazı işleri yöneticisi olarak görevler yaptığını dile getiren Erinç, Selçuker'in çalışmalarının sadece gazetecilikle sınırlı olmadığını, Türkçeye ve Türk edebiyatına önemli katkılarının bulunduğunu aktardı.
Türkçenin gramerinin doğru kullanılması ve sözcüklerinin telaffuzuna verdiği önem nedeniyle Selçuker'in çeşitli eğitim seminerleri ve konferanslar düzenlediğini belirten Erinç, bu nedenle Selçuker'in Türkçeyi en iyi kullanan kişiler arasında yer aldığını söyledi.
Selçuker'in gazeteci kişiliğinin yanı sıra alçak gönüllü ve tatlı sohbetlerini de unutmayacaklarını ifade eden Erinç, törende bulunan Selçuker'in gazeteci eşi Selma Selçuker'e, yakınlarına ve gazeteci dostlarına başsağlığı dileklerini iletti.
Selçuker'in cenazesi, burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve din görevlisi eşliğinde dua okunmasının ardından TRT İstanbul Radyosu'na götürüldü.
Burada düzenlenen törende konuşan TRT İstanbul Bölge Müdürü Erhan Anzerlioğlu da Selçuker'in gazeteci kökenli biri olmasına rağmen TRT İstanbul Radyosu'nda spikerlik yaptığını, çok başarılı olması nedeniyle radyonun ''altın sesi'' unvanına kavuştuğunu belirtti.
Selçuker'in söylediği türkülerin ve seslendirdiği Yunus Emre şiirlerinin çok beğenildiğini anlatan Anzerlioğlu, Türk sanatına çok büyük katkıları olan Selçuker'e, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından ''devlet sanatçısı'' unvanı verildiğini hatırlattı.
Şair Ahmet Selçuk İlkan da Selçuker'in Türk dilinin önemli temsilcilerinden biri olduğunu vurguladı.
Türkçeyi iyi anlatma gayreti içerisinde olan Selçuker'in, Türkiye'nin vazgeçilmez bir algısı olarak gördüğü yalnızlığıyla vefat ettiğini belirten İlkan, Selçuker'in söylemek istediklerini söylemeden bu dünyadan gittiğini anlattı.
İlkan, Adana'da eğitim gördüğü sırada yazdığı ilk şiirleri Selçuker'e gönderdiğini, bunun nedeninin ise şiirlerinin Selçuker'in sesinden daha bir güzel seslendirilmesinin olduğunu ifade etti.
Nedret Selçuker'in cenazesi, ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
En Çok Okunan Haberler
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Erdoğan'dan flaş 'Suriyeliler' açıklaması
- İBB, Bilal Erdoğan dönemindeki taşınmazları geri aldı
- Lütfü Savaş CHP'den ihraç edildi
- Suriye’de şeriatın sesleri!
- 'Onun ne olduğunu iyi biliyoruz'