Serbest bırakılan ODTÜ ÖTK Başkanı: Önceden fişlenen öğrenciler vardı

Mezuniyet töreninde Rektör Verşan Kök’ü protesto ettiği için evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi (ÖTK) Başkanı Özgür Mehmet Gür, “Protesto sırasında orada olsun olmasın, hazırlanan gözaltı listesinde önceden fişlenen öğrenciler vardı” diye konuştu.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 13:56
Abone Ol google-news

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 6 Temmuz'da düzenlenen mezuniyet töreninde yaşanan protesto sonrası gözaltına alınan ODTÜ Biyoloji Bölümü son sınıf öğrencisi ve ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi (ÖTK) Başkanı Özgür Mehmet Gür, önceki gün serbest bırakıldı. DW Türkçe'den Burcu Karakaş'a konuşan Gür, ifadesi sırasında "Verşan Kök ODTÜ'ye rektör olamaz” ve "Bir grup öğrenci değil, bu okulun LGBTİ+larıyız. Buradayız! Sokakta, kampüste güvenle yaşamak hakkımız” pankartları ile "Rektör istifa” sloganlarının sorulduğunu söyledi.

"ÖNCEDEN FİŞLENEN ÖĞRENCİLER VARDI"

Sorgusu sırasında mezuniyet protestosu sırasında özel güvenliğe öğrencilerin müdahale ettiğinin iddia edildiğini de belirten Gür, "Üç öğrencinin gözaltına alındığı pankartla alakam olup olmadığı soruldu” dedi. Polisin, elindeki görüntülerde kendisinin olmadığını belirttiğini ifade eden öğrenci, "Protesto sırasında orada olsun olmasın, hazırlanan gözaltı listesinde önceden fişlenen öğrenciler vardı” diye konuştu. Özgür Gür, yaşananların ODTÜ'ye müdahale öncesi hazırlık amaçlı kullanıldığını söyledi. Gür, "Devamı gelebilir, daha başlangıç gibi” ifadelerinin kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mezuniyet töreninde bir grup öğrenci gökkuşağı bayrağı açmak isteyince özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğramış, güvenlikçiler ile öğrenciler arasında arbede çıkmıştı.

Dört ODTÜ öğrencisi ve bir matbaa çalışanı, dün akşam saatlerinde tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiş, ODTÜ’lü dört öğrenci tutuklanmıştı. Matbaa çalışanı ise serbest bırakılmıştı.

Gözaltıların yaşandığı sırada, törende Rektör Verşan Kök’ü protesto ettiği için evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi (ÖTK) Başkanı Özgür Mehmet Gür, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler