Seyfi Oktay için miting

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye yatırılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın bu hafta içinde taburcu edilmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 07.06.2010 - 14:50
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesinde Cuma günü anjiyo yapılarak stent takılan Oktay'ın, yüksek tansiyonu yapılan müdahale ile normale döndü.
Kardioloji Anabilim Dalı'nda yatan Oktay'ın, genel sağlık durumunun iyi olduğu, bir süre daha takibinin yapılacağı öğrenildi.

Oktay'ın bu hafta içerisinde tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilmesi bekleniyor.

Hekimhan'da miting

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, daha sonra sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırılan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın hemşehrileri, protesto mitingi düzenledi.

Bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin desteklediği miting için Hekimhan ilçesinde toplananyurttaşlar  ellerinde Seyfi Oktay'ın resimleri, Türk Bayrakları ve pankartlarla, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Saygı duruşunun yapılmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup ''Susma sustukça sıra sana gelecek'', ''Oktay'a uzanan eller kırılsın'' sloganları atarak, gözaltıları protesto etti.
Oktay'ın doğduğu köy olan Ballıkaya'dan mitinge destek vermek için gelen bazı kadınların gözyaşı döktüğü görüldü.

Mitingde konuşan CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, ''Vatandaşların tepkisinin yaşanan hukuksuzluğa olduğunu'', hükümetin hedefinin yargıyı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ve Yüksek Öğretim Kurulu gibi talimatlar vereceği bir kurum haline getirmek olduğunu iddia etti.

Ağbaba, Oktay'ın bakanlığı döneminde Sıvas Olayları Davası'nın aydınlatılması için yoğun çalışmalar sergilediğini savunarak, kendisine yapılan hukuksuzluğun da hesabının sorulması gerektiğini ileri sürdü.

Mitinge Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, CHP'li İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler