Sıcaklıklar düşüyor, yağış etkisini arttırıyor

Türkiye, Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisinde. Yurt genelinde sıcaklıklar düştü, fırtına bir çok yerde çatıları uçurdu. Trafikte de aksamalara neden olan fırtına nedeniyle gemiler karaya oturdu, sahil boyunca dev dalgalar oluştu. Yurttaşlar, soba ve baca zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Yayınlanma: 23.11.2008 - 08:42
Abone Ol google-news

İstanbul'da etkili olan lodos nedeniyle evlerin çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Yağmur ve fırtına trafikte aksamalara neden olurken, gemi seferleri de iptal edildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinden itibaren akşama kadar gerçekleşen yağış miktarına ilişkin bilgi verdi. Buna göre, metrekareye Şile'de 37.7, Kartal'da 24.8, Sarıyer'de 23.8, Eminönü'nde 22.6, Florya'da 22.4, Göztepe'de 17.2 ve Samandıra'da 16.8 kilogram yağış düştü.

Marmara, Batı Karadeniz ve iç kesimlerde bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Yurdun batı kesiminde hafta ortasından itibaren sıcaklıklar artacak, doğuda ise mevsim normallerinde seyredecek.

 

Trafolarda yangın

İkitelli’deki TEDAŞ’a ait trafolarda şiddetli fırtına ve yağmur yüzünden yangın çıktı. Büyük bir patlamanın ardından çıkan yanmaya başlayan trafolar itfaiye ekiplerince söndürüldü. Yangın nedeniyle Küçükçekmece'nin büyük bölümüne elektrik verilemedi.

 

Yurttaşlara uyarı

İstanbul’da yurttaşlar soba ve baca zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Yurttaşlardan, sobalarını gece yatmadan önce söndürmeleri istendi.

 

İstanbul'da dün etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle çok sayıda geminin deniz tehlikesine maruz kaldığı bildirildi.

 

Gemiler karaya oturdu

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Harem Limanı'nda bağlı haldeyken kuvvetli lodos nedeniyle halatlarını kopararak sürüklenmeye başlayan ''Geornik'' isimli kuru yük gemisi ile ''Ceylanbey'' ve ''Transpetrol 2'' adlı tankerler karaya oturdu.


''Lider Kartal'' ile ''Tokyo'' isimli gemiler ise Pendik önlerinde demirliyken demir tarayarak sürüklenip karaya oturdu. ''Tokyo'' isimli gemi imkanlarıyla kurtuldu.

Demir tarayan ''Lider Ceylan'' ve ''Caner'' isimli gemilerin maruz kaldıkları deniz tehlikesi ise gemiler karaya oturmadan kendi olanakları ile bertaraf edildi.

Haydarpaşa Limanı'nda bağlı haldeki ''Cenk Car'' isimli Ro-Ro gemisi baş halatlarını kopardı ve ''Kurtarma 4'' römorkörü tarafından tekrar rıhtıma yanaştırılarak emniyet altına alındı.

Yenikapı önlerinde demir tarayarak mendireğe yaslanan ''Kanarya 1'' isimli tanker, ''Kurtarma 1'' römorkörü tarafından emniyet altına alınarak demirletildi.

Ahırkapı demir bölgesinde ''Captain Michail S'' isimli römorkör ile ''CGTY Svetlana'' isimli geminin zincirleri karıştı. Römorkörün, zinciri kesilerek emniyete alındı.

 

Abant Tabiat Parkı'nın yolu çöktü

Bolu'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Abant Tabiat Parkı'nın yolu çöktü. Yağış nedeniyle Abant yolunun 33'üncü kilometresinde çökme meydana geldi. Yaklaşık 12 metrekarelik alanı kapsayan çökmeyle, yolda ulaşım tek şeritten verilmeye başlandı. Jandarma ekipleri, yolun çöken kesiminde güvenlik tedbirleri alarak, sürücülerde dikkatli olmaları yönünde uyarda bulunuyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler