Siirt'ten bir acı haber daha

Siirt'in Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madeninde heyelan nedeniyle meydana gelen göçük altında kalan 11 işçiden 23 yaşındaki Sedat Bulut'un cesedi de bugün çıkarıldı. Toprak altında kalan 10 işçiyi arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayınlanma: 20.11.2016 - 12:47
Abone Ol google-news

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki özel bir firmaya ait bakır madeninde 4 gün önce meydana gelen göçükte, AFAD, UMKE, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Kızılay ve jandarma ile firmaya ait yaklaşık 100 kişilik uzman ekip, 3 arama köpeği ve 60 civarında iş makinesi, göçük altında kalan 11 kişiyi arama- kurtarma çalışmalarına bugün sabahın erken saatlerinden itibaren başladı.

Arama kurtarma çalışmalarını yapan ekipleri, kademeli olarak çalışma yaparken, diğer ekipler de güvenliği elden bırakmıyor. Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde yapılan kazılara devam edilirken, kazı sırasında alınan toprak ve moloz yığınları, kamyonlarla maden ocağının dışındaki bölgeye taşınıyor. İş makinelerinin bulunduğu haberi, kazı bölgesinde, bekleyen ailelere umut verdi.

BİR İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Yapılan arama ve kurtarma ekiplerinin sürdürdüğü çalışmalarda, toprak altında kalan işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Çıkarılan cesedin, işçilerden Sedat Bulun'a ait olduğu belirlendi. Sedat Bulut'un bekar olduğu öğrenildi.

BERAT ALBAYRAK BAKIR MADENİNDE

Dün Siirt'e gelerek heyelan bölgesine gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, geceyi Siirt'te geçirdikten sonra bugün sabah saatlerinde de helikopterle kazı bölgesine gitti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, eski bakanlar Egemen Bağış ve Nihat Ergün ile eski milletvekilleri, sabah erken saatlerinde Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'ndeki bakır madenine geldi. Yetkililer tarafından karşılanan Bakan Albayrak ve beraberindekiler, toprak altında kalan işçilerin bazı yakınlarıyla birlikte arama kurtarma çalışması yapılan göçük alanına gitti.

Arama kurtarma çalışmaları 4'üncü gününde devam ederken, toprak altında kalan 16 işçiden bugüne kadar Murat Ant, Şefik Tuncer, Reşit Can, Sedat Bulut, Abdurrahim Sönmezsoy, Abdulbaki Aydın olmak üzere 6 işçinin cesedi çıkarılırken, Yavuz Yıldız, Savaş Kızılkan, Bedrettin Çaylı, İsmail Tekin, Mahmut Batumak, Halil Başer, Nüsret Beyza Alma, Mehmet Kasım Tari, Kerem Arat, İbrahim Kılınç olmak üzere toprak altında kalan 10 kişiyi arama kurtar ma çalışmaları devam ediyor.

Kazı alanında yaptıkları incelemenin ardından burada oluşturulan kriz merkezine giden Enerji ve Tabİi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın buradaki görevlilerden, son çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öte yandan bugün sabah saatlerinde Siirt'e geleceği bildirilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bu programını iptal edildiği öğrenildi.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ

Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde, 4 günden beri devam eden arama ve kurtarma çalışmaları kapsamında bugün cansız bedeni göçük altından çıkarılan Sedat Bulut, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi Morgu'na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından Bulut'un cenazesi, ailesine teslim edildi. Yakınları tarafından Şirvan'ın Otluk Köyü'ne getirilen Sedat Bulut'un cenazesi, burada gözyaşları arasında toprağa verildiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler