Şikâyet bağımlısı bu kez feminist kitapların peşinde

İstanbul Sözleşmesi’ni savunanları savcılığa şikâyet eden Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, bu kez de “Feminist Alfabe” ve “Feminist Alfabe Rehberi” kitapları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 04.11.2020 - 05:30
Şikâyet bağımlısı bu kez feminist kitapların peşinde
Abone Ol google-news

İstanbul Sözleşmesi’ni savunan isimleri savcılığa şikâyet eden Adalet Platformu Başkanı ve Türkiye Aile Meclisi Başkanı Adem Çevik, Uluslararası Af Örgütü tarafından basılan “Feminist Alfabe” ve “Feminist Alfabe Rehberi” isimli kitaplar hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu kitapların müstehcenlik ve ahlaksızlık taşıdığının öne sürüldüğü dilekçede, Uluslararası Af Örgütü yöneticilerinin “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “Casusluk”, “Halkı kin nefret ve düşmanlığa sevk etmek”, “Müstehcenlik”, “Terörle Mücadele Kanunu’na muhâlafet etmek” gibi suçlardan cezalandırılması istendi. 

Bu kitapları basan Uluslararası Af Örgütü’nün insanlığa, aileye ve çocuklara karşı küresel şer gücü olarak tanımlandığı dilekçede, örgütün Türkiye’deki faaliyetlerinin yasaklanmasının, derneğin tüm mal varlıklarına el konulmasının ve sponsor olduğu projelerin durdurulmasının hukuki bir zorunluluk olduğu öne sürüldü. Ayrıca dilekçede soruşturma sonuçlanıncaya kadar derneğin banka hesaplarına tedbir konulması talep edildi.

Adem Çevik, eski Genelkurmay başkanları Işık Koşaner, İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt gibi isimler hakkında “darbecilik” iddiasıyla 2011 yılında suç duyurusunda bulunmuştu. 

Çevik son dönemde ise İstanbul Sözleşmesi’ni savunanları hedef almış ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, avukat Kezban Hatemi ve eski AKP’li Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler