Silahlı kavgada kan döküldü:2 ölü

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde, emekli polis memuru M.T. (63), çıkan kavgada 2 kişiyi pompalı tüfekle öldürüp, 1 kişiyi de bacağından yaraladı.

Yayınlanma: 09.09.2014 - 12:16
Abone Ol google-news

Emekli polis memuru M.T.'nin işlettiği kahvehanenin önünde geçen yıl 29 Ekim'de, silahlı kavga yaşandı. Alacak meselesinden çıktığı ileri sürülen kavgada, kahvehane sahibinin oğlu O.T. kalbinin altına ve sol koluna isabet eden mermiyle ağır yaralandı. O.T.'nin sol kolu sakat kaldı. Olayın ardından kavgaya karıştıkları ileri sürülen Uğur Karademir (31), O.O.'nun (29) da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınıp, haklarında dava açıldı. Tutuklu yargılanan sanıklardan O.O. 4 ay önce, Uğur Karademir ise 2 gün önce tahliye edildi. Dün (Pazartesi) saat 23.00 sıralarında işlettiği kahvehanenin önünde müşterileriyle sohbet eden M.T., yoldan geçen Ü.D.'nin kullandığı 09 RU 858 plakalı otomobilde, geçen yıl yaşanan oğlunun yaralandığı olaya karıştığı ileri sürülen Uğur Karademir'in de olduğunu farketti. İddiaya göre, Uğur Karademir, bu sırada otomobilin camından başını çıkartıp "Ne bakıyorsun?" deyip, küfür etti. M.T.'nin de küfürle karşılık vermesi üzerine otomobildeki dört kişi aşağı indi. M.T., panikle evine kaçtı. Bu sırada içeride temizlik yapan oğlu O.T. ise olayı farkedip, kahvehanenin kapısını kapatıp, kendisini korumak için eline bir sandalye alarak bekmeye başladı. Otomobildeki dört şüpheliden Uğur Karademir, kapısını tekmeleyerek içeri girdiği kahvehanedeki O.T.'yi karnından bıçakla yaraladı. Bu sırada evden pompalı tüfeğini alıp, gelen M.T., kahvehanenin önündeki şüphelilerden O.O.'yu bacağından, kahvehanenin içindeki Uğur Karademir'i başından, Şefik Kaçmaz'ı (19) ise karnı ve sırtından yaraladı. Ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Karademir ve Kaçmaz, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Ölen iki kişinin cenazeleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morgu'na gönderildi. Polis olayın ardından M.T. ve oğlu O.T.'yi gözaltına aldı. Olay yerine geldikleri otomobille kaçan Ü.D. de olaydan bir kaç saat sonra polis tarafından yakalandı. Polisin olay yerinde yaptığı incelemede 4 boş fişek ile suç aleti bıçak ele geçirildi.

"OĞLUMU KORUMAK İÇİN KATİL OLDUM"

Olayın ardından gözaltına alınan emekli polis M.T., polisteki ifadesinde, iki kişiyi oğlunu korumak için öldürdüğünü ileri sürüp, "Yoksa, bu yaştan sonra niye cezaevine girmeyi göze alayım" dediği öğrenildi. Öte yandan olayda yaşamını yitiren berber kalfası Kaçmaz'ın, olaylarla bir ilgisinin olmadığı yanındaki kavgaya karışan 3 kişiyle gezmek için yanlarında olduğu belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler