Silivri'deki destek çadırları kaldırılıyor

Balyoz ve Ergenekon davaları kapsamında yargılanan sanıklara destek vermek amacıyla Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde oluşturulan çadırların sorumlusu Hıdır Hokka, ''Çadırların bulunduğu alan kamulaştırıldığı için çadırlarımız kaldırılacak, bu alana cezaevi inşa edilecek'' dedi. CHP'li vekiller de duruma tepki gösterdi.

Yayınlanma: 13.01.2012 - 14:57
Abone Ol google-news

Hokka, gazetecilere yaptığı açıklamada, çadırların kurulup nöbetlerin tutulduğu 100 dönümlük alanın kamulaştırıldığını söyleyerek, bu durumdan AKP hükümetini sorumlu tuttu.

Hokka, ''Çadırların bulunduğu alan kamulaştırıldığı için çadırlarımız kaldırılacaktır. Bu alana cezaevi inşa edilecek. Bu durum, özel yetkili mahkemelere karşı ayağa kalkan kitleleri daha kararlı hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Çadır nöbeti, büyütülen cezaevi alanının hemen yanındaki yeni yerinde kararlılıkla devam edecektir'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da ''Asıl acı olan buraya bir yeşil alan yapmak yerine cezaevi yapmak. Ancak bu cezaevleri, onların sonunu getirecek ben ona inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da ''Fabrikaların açılacağı bir yerde cezaevleri mantar gibi türüyor. Hatta cezaevlerinde yer olmadığı için çoğu zaman da bazı suni sebeplerden de aflar çıkarılıyor. Büyük bir tehlike söz konusu. Bu tehlikeli gidişata halkımızın sarı kart göstermesi gerekir'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da ''Bir ülkenin adaleti o halkın vicdanıdır. Keşke bütün halkımız şu Silivri'ye gelse, bir gün o mahkeme salonunda kalsa buradaki zulmü görse. Bu dava hakkında şüphesi olan yurttaşlarıma sesleniyorum. Ne olur bir gün gelin şu davayı görün. Sizin de bizim kadar yüreğiniz yansın diyorum'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler