Sinema İzmir’de

87. Uluslararası İzmir Fuarı (İEF) kapsamında Sinema Burada Festivali başladı. Açılış töreninde ünlü oyuncular Suna Selen ve Tamer Levent’e “Onur Ödülü”, Berrak Tüzünataç ve Engin Günaydın’a ise “Başarı Ödülü”, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından verildi.

Yayınlanma: 14.09.2018 - 23:29
Abone Ol google-news


Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “15 yıldır kentin kalkınması, kentlinin yaşam standartlarının yükselmesinden kendimi sorumlu hissediyorum. Bu sürede Türkiye’nin en nitelikli konser salonu Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni kente kazandırdık. Bu ay sonunda Anadolu coğrafyasının opera sanatı için projelendirilmiş ilk yapısının temelini atacağız. Basmane’de ise son derece modern bir tiyatro binası inşa edeceğiz” dedi.
Festival kapsamında düzenlenen 3. Kısa Film Proje Yarışması’nın kazananları da açılış töreninde açıklandı. Kısa film alanındaki yönetmen ve yapımcılara destek olması hedeflenen yarışmanın bu yılki birincisi “Aylin” adlı filmiyle Ozan Yoleri oldu. İkinciliği “Alarga” filmiyle Soner Sert, üçüncülüğü ise “Eksik” filmiyle Volkan Budak kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler