Sıra Facebook'a mı geliyor?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Twitter ve YouTube hakkındaki açıklamalarının ardından tüm gözler Facebook'a çevrildi. Erdoğan'ın İstanbul mitinginde çekilen çarpıcı kare ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yayınlanma: 28.03.2014 - 11:30
Abone Ol google-news

Seçime sayılı günler kala 'Suriye planları'nı içeren skandal ses kaydı dün internete sızdırıldı. YouTube üzerinden dolaşıma sokulan ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında geçtiği iddia edilen görüşme, Türkiye'nin gündemini sarstı.

Ses kaydının yayılmasıyla hemen harekete geçen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, YouTube'u engelledi. Twitter'ın ardından YouTube'un da sansürlenmesi Türkiye'nin yanı sıra uluslararası kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı.

Yasağın ardından sosyal medyada Erdoğan'a ait bir fotoğraf paylaşım rekorları kırmaya başladı. Al Jazeera'den Özgür Tekşen'in AKP'nin İstanbul mitinginde çektiği Erdoğan fotoğrafında prompterda, "Bu Twitter, bu YouTube, bu Facebook buna özgürlük diyecek mi?.." yazısı görülüyor. Twitter ve YouTube'un sansürlenmesiyle prompterda yer alan Facebook'un da sansürlenebileceği yorumları yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler