"Şişli yeşilden payını alacak"

CHP’de Şişli için belediye başkan aday adayı olan eski ilçe başkanı Dursun Çaltı, ilçenin en büyük sorunun kentsel dönüşüm, trafik ve imar rantı olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 24.11.2018 - 22:00
Abone Ol google-news

Şişli’nin 25 mahallesini avucunun içi gibi bildiğini anlatan Çaltı, “İstanbul’da betonlaşmanın önünü açan Recep Tayyip Erdoğan’dır ve Şişli’de bundan payını almıştır. Yıllarca imar rantına karşı mücadele etmiş birisi olarak artık Şişli’nin yeşiliyle, çözülmüş trafiğiyle ve ekonomiden aldığı pay ile yaşanabilir bir ilçe olmasını istiyorum” dedi. Dursun Çaltı, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde ise Belediye Başkanı’nın, üst düzey bürokratların ve meclis üyelerinin mal varlıklarının internet üzerinden güncellenerek yayımlanacağını belirtti.

Şişli Belediye Başkan aday adayı olan Dursun Çaltı, aday adaylığına ilişkin Cumhuriyet’e konuştu. Doğma büyüme Şişli’de yaşadığını ve 41 yıldır CHP üyesi olarak siyaset yaptığını belirten Çaltı, “İlçe’nin 25 mahallesini avucumun içi gibi bilirim. Şişli’nin rantı hep yüksek oldu. Şişli geçmişte bütün elit kesimin oturduğu ve insanların birbirlerine iyi şekilde yaklaştığı bir kültür kentiydi. Daha sonra maalesef bu durum bozuldu. Biz yeniden fabrika ayarlarına geri dömek istiyoruz. Şişli’yi bir kent ağırlığı olan ilçe haline getirmek istiyorum” dedi.

İstanbul’a ihanet

Şişli’nin normal nüfusunun 300 bin olduğunu, ama gündüz giriş çıkışlarla bu sayının 2.5-3 milyonu bulduğunu anlatan Dursun Çaltı, “Elmadağ’dan 4. Levent’e kadar olan 7 kilometrelik alan içinde yaklaşık 43 tane Alışveriş Merkezi (AVM) yapıldı. İstanbul’daki toplam 121 AVM’nin yaklaşık üçte biri Şişli’de. Sayın Cumhurbaşkanı ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyor ya evet gerçekten ihanet ettiler. Bu ranta karşı benim dava açmadığım, plan değişikliklerinden ruhsat iptaline kadar dava açmadığım hiçbir AVM yoktur diyebilirim. Çünkü buraların yapımı hep imar artışına neden oldu. Yapılan plan değişiklikleri ile mezarlıklar ve yol artıklıkları dışında yeşil alan kalmadı. Bir plan yapılırken yeşil alana düşen metrekare 7.57 metrekare olması gerekirken Şişli’de bu oran 1.65 metrekare civarında. AVM’ler sonrasında Şişli’de trafik durma noktasına geldi.

İstanbul’da betonlaşmanın önünü açan Recep Tayyip Erdoğan’dır ve Şişli’de bundan payını almıştır. Şişli’nin temel sorunları yeşil alan, trafik, kentsel dönüşüm ve ekonomik paydan hakkını alamamasıdır. Vergi sıralamasında üst sıralardaki 500 şirketin 420’sinin Şişli’de müdürlük ve genel müdürlük binaları mevcut. Ayrıca Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 4’ünü ilçemiz karşılıyor. Dolayısıyla hakkını buradan almalı. Biz bunu ekibimizle birlikte çözmek için aday olduk” diye konuştu. 

41 maddelik kitapçık

Şişli’nin görünen ve görünmeyen iki yüzü olduğunu vurgulayan Dursun Çaltı, “Biri gayri safi milli hasıladan normalin üzerinde payını alanlar bir de alamayanlar. Arkadaşlarımızla birlikte yüzün üzerinde projeyi inceleyerek Şişli’ye uygulayabileceklerimizi 41 madde ik bir kitapçık haline getirdik. 10 tanesini ise hemen uygulanmak üzere seçim taahhütü olarak sunuyoruz” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler