Sıvas Kongresi'nin 90. yıl dönümü

Sıvas Kongresi'nin 90. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, yörenin kültürel ve turistik özelliklerinin tanıtıldığı ''İlçeler Sergisi'' açıldı.

Yayınlanma: 03.09.2009 - 14:05
Abone Ol google-news

Milli Mücadele'ye ışık tutacak kararların alındığı Sıvas Kongresi'nin 90. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, tarihi Buruciye Medresesi'nin yan tarafında oluşturulan serginin açılışını Sivas Valisi Ali Kolat yaptı.

Kolat, sergiyi gezen yurttaşların da görüşlerini alarak sergideki en güzel standı seçeceklerini söyledi. Açılışın ardından bir süre halk oyunları ekiplerinin gösterisini izleyen Kolat, daha sonra Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer yetkililerle birlikte sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Sergide, Sıvas'ın ilçelerinin yanı sıra bazı kurum ve sivil toplum kuruluşlarının stantları bulunuyor. Yörenin kültürel ve turistik özelliklerinin tanıtımının yapıldığı sergide, ilçelere özgü ürünler ve el emeği eserler sergileniyor.

Ayrıca etkinlikler kapsamında tarihi Buruciye Medresesi'nde, Sıvas'ta yıllardır gazetecilik yapan Yücel Yönal'ın çektiği fotoğrafların yer aldığı ''Eski Sivas Fotoğrafları Sergisi''nin de açılışı gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler