Siyasal baskı ortamında kabare yapılamaz

Türkiye'deki siyasi gelişmelerden, kadın sorununa kadar bir çok konunun konuşulduğu programda, Belgün, siyasal baskının tiyatro ortamını da etkilediğini söyledi

Yayınlanma: 08.10.2013 - 16:55
Abone Ol google-news

Siyaset ortamının eskiye nazaran çok daha alıngan olduğunu söyleyen Belgün, kabarenin doğası gereği "siyasal baskı nedeniyle kabare yapılamaz" dedi.

Belgün: " Kimse kimseye karışmıyor gibi görünüyor gibi ama ağır bir baskı var"


Nilgün Belgün, CNN TÜRK'te yayınlanan Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. Sanatta sansür konusunda Belgün kendi sansürlerinin olduğunu ama başkası tarafından sansürlenmenin insanı yaraladığını belirtti. "Bu güne kadar hiç bir yapımda, hiç bir filmde öpüşmedim. Bu da benim sansürüm" diyen Belgün, "isteyen insan kendi sansürünü uygular. Ama birilerinin gelip yasak koyması, bu zamanda doğru değil" dedi. Kimse kimseye karışmıyor gibi duruyor diyen Belgün artık böyle bir hava soluyorum dedi.

Belgün:" Sanatçı insan başkaldıran insandır"


Enver Aysever'le Aykırı Sorular programı oyuncu Nilgün Belgün'ü ağırladı. Tiyatro, sanat, siyaset ve daha bir çok konunun konuşulduğu programda, Belgün, sanatçının doğası gereği başkaldıran insanlar olduğunu söyledi. Kendisinin özgürlükçü olduğunu söyleyen Belgün, "kimsenin yaşam biçimine karışmam" dedi.

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler