Siyaset sahaya indi maç tatil edildi

CHP’li belediyenin takımı ile AKP’li belediyenin takımı arasında oynanan maçı AKP eski milletvekili Abdurrahman Arıcı’nın yeğeni yönetti,müsabaka tatil edildi.

Yayınlanma: 25.12.2014 - 12:51
Abone Ol google-news

Süper Amatör Lig’de iki hafta önce oynanan Yenimahalle  Belediyespor- Gölbaşı Belediyespor karşılaşması, 88. dakikada kalan çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Karşılaşma 1-1 berabere  devam ederken bitime 2 dakika kala hakem Hakan Basık’ın verdiği penaltı kararı sonrası olaylar çıktı. Yenimahalleli teknik
heyet ve futbolcular Basık’a itiraz ederken, tribündeki taraftarlar arasında arbede yaşandı. Basık da maçı tatil etti.

Ancak işin ilginç tarafımaçın yarıda kalması değil, siyasetin sporun içine girmesiydi. CHP’li Yenimahalle Beledispor da AKP’li Gölbaşı Belediyespor da zirve mücadelesi veriyor.

Bu maç hem sportif hem siyasi açıdan önemliydi. Ancak maçı AKP eski milletvekili olan, şu anda Turizm ve Kültür Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Abdurrahman Arıcı’nın yeğeni Hakan Basık’ın yönetmesi işin rengini değiştirdi.

Yenimahalle Belediyespor, Basık’ın böyle birmaça atanmasını eleştirirken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na Basık’ı şikayet etti.

İddaa bayiine gitmiş!

Şikayet dilekçesinde, Basık’ın saha içinde iki takım futbolcularına farklı tutum sergilediği, Yenimahalleli oyunculara karşı argo kelimeler sarf ettiği ve maçı siyasi bir kimlik altında yönettiği iddialarına da yer verildi.

Bunun yanı sıra mHakan Basık’ın twitter adresinden 2013 Temmuz ayında birden fazla defa Hatay’da bulunan bir iddaa bayiinde bulunduğuna dair paylaşımları da şikayet dilekçesine eklendi. (amk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler