Sokak müzisyenlerine zabıta baskısı

Mersin’de kayyım olarak atanan Akdeniz Belediyesi zabıtaları, BİMER üzerinden gelen bir dilekçeyi göstererek sokak müzisyenlerine müdahale etti.

Yayınlanma: 06.03.2017 - 18:01
Abone Ol google-news

Mersin’de Çankaya Mahallesi’nde Atatürk Caddesi ile 111.Sokak’ın kesiştiği noktada sokak müziği yapan gençler,  kayyım atanan Akdeniz Belediyesi zabıtasının engelliyle karşılaştı. Zabıta ekipleri BİMER üzerinden gelen bir dilekçeyi gerekçe göstererek sokak müzisyenlerini kaldırmak istedi, müzisyenler şarkı türkü söylemeye devam etti. Çevrede toplanan vatandaşlar da belediyenin uygulamasına tepki gösterdi.    

Geçtiğimiz aylarda Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin engellemesiyle karşılaşan sokak müzisyenleri, Akdeniz Belediyesi sınırları içinde kalan işlek sokaklarda müzik yapmaya başlamıştı.Müzisyenler tarafından çekilen görüntülerde, zabıta memurlarından biri, “Siz gidin, belediye ile görüşün. Bizim elimizde şikayet var, o nedenle işlem yapmak zorundayız” diyor.  Müzisyen gençlerden birinin “Dilekçeyi görebilir miyiz” diye sorması üzerine zabıta memuru,  “Gel göstereyim sana, arabada bak” diyor.  Bir diğer müzisyenin “Peki şikayet ne” diye sorması üzerine zabıta memuru, “Ablam şikayet var ondan dolayı geldik” diyor.  Bir başka müzisyenin “Peki, bir kişi şikayet etmiş. Burada da bir sürü talep eden var.  Nasıl bir şey olacak” demesi üzerine kadın zabıta memuru “Ama bize yazı geldi” diye yanıt veriyor. Bunun üzerine müzisyen gencin,  “Bir yazı üzerine geliyorsunuz… Burada halk var onun talebini almıyorsunuz” diye tepki gösterdiği duyuluyor. Görüntülerde çevrede toplanan vatandaşların da müzisyenlere destek verdiği, bir vatandaşın, “Şikayetçi kim? Bir kişi şikayet etti diye olmaz ki” dediği duyuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon