Son dakika gelişmesi... Emekli amirallere ikinci operasyon

104 emekli amiralin yayımladığı Montrö bildirisine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Emekli amirallerin dahil edildiği soruşturmada ilk kez bir emekli general de ifadeye çağrıldı.

Yayınlanma: 16.04.2021 - 08:42
Son dakika gelişmesi... Emekli amirallere ikinci operasyon
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin bildirisine ilişkin soruşturmada 6 emekli amiral ile 1 emekli generali ifadeye çağırdı.

İfadeye çağrılan isimlerin, emekli amiraller Ali Yüksel Önel, Işık Biren, Nurhan Kahyaoğlu, İlker Güven, Alper Çetin Tezeren, Osman Metin Açımuz ile Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Genel Başkanı Emekli Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan olduğu bildirildi.

22 NİSAN İÇİN TEBLİGAT GÖNDERİLDİ

6 emekli amiral ve 1 emekli generale, 22 Nisan Perşembe günü Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermeleri için tebligat gönderildi.

GEREKÇE: "BİLDİRİNİN HAZIRLANMASINDA FAALİYETTE BULUNDULAR"

DHA'nın başsavcılık kaynaklarına dayandırdığı habere göre, emekli askerlerin daha önce incelenen dijital materyallere ilişkin inceleme raporlarının değerlendirilmesi sonucu soruşturma kapsamındaki bildirinin hazırlanmasında ve yayımlanmasında faaliyette bulunduklarının tespit edildiği öğrenildi.

EVLERDE ARAMA YAPILDI

Bu arada; evlerinde arama yapılan emekli amiral ve generale ait dijital materyale de el konulduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Emekli amirallerin bildirisine ilişkin daha önce 14 kişi hakkında soruşturma başlatılmış, 10'u gözaltına alınan, 4'ü ifadeye çağırılan emekli amiraller, adli kontrolle serbest bırakılmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler