Soysal, Gazze'de yaşanan dramın incelenmesini istedi

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Gazze'de yaşanan insanlık suçunun yerinde incelenerek tespit edilmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na başvurdu.

Yayınlanma: 23.01.2009 - 13:28
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na başvurdu. Başvuru dilekçesinde, Gazze'de bir insanlık dramı yaşandığını, İsrail'in yağdırdığı bombalar nedeniyle insanların yaşam hakkının ihlal edildiğini belirtti.

Gazze'ye yardım ulaştırılması ve yapılması gerekenlerin acil şekilde tespit edilmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Soysal, şunları kaydetti: ''Ancak ihtiyaçların tespiti, yerine ulaşması ve koordinasyonda çeşitli sıkıntıların yaşandığı gözlemlenmektedir. Bu noktada, TBMM İnsan Hakları Komisyonunun sürece dahil olma ihtiyacı ortadadır. Sivil halkın ihtiyaçlarının tespit edilmesi, Türkiye'nin üzerine düşen insani yardımı sağlıklı bir şekilde yapabilmesi, yapılacak yardımların yerine ulaşmasında koordineli hareket edilmesi gerekmektedir. Gazze'de işlenen insanlık suçuna, sivil halka dönük saldırgan tutuma İnsan Hakları Komisyonunun seyirci kalmaması gerekir. Tüm dikkatlerin Gazze'ye çevrilmesi gerekmektedir.''

Soysal, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun görevleri arasında ''Gerektiğinde dış ülkelerdeki insan hakları ihlallerini inceleme ve bu ihlalleri o ülke parlamenterlerinin dikkatlerine sunmanın'' da yer aldığını ifade etti. Soysal, ''İnsan Hakları Komisyonu, kanunla belirlenen görevlerini yerine getirmeli, Gazze'de yaşanan bu insanlık suçunu yerinde inceleme yaparak tespit etmelidir'' görüşüne yer verdiği dilekçesinin sonunda, konunun acil bir şekilde gündeme alınarak görüşülmesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler