Suriye Dışişleri Sözcüsü Makdisi Londra'da mı?

SMDK'nin Birleşik Krallık Temsilcisi Velid Safur, Suriye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cihad Makdisi'nin ülkesinden ayrıldığını ve Lübnan yoluyla Londra'ya geleceğini duyduğunu ancak bu konuda teyid edilmiş bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Yayınlanma: 04.12.2012 - 10:38
Abone Ol google-news

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun (SMDK) Birleşik Krallık Temsilcisi Velid Safur, yaptığı açıklamada, birçok kişinin kendisine Makdisi'nin İngiltere'nin başkenti Londra'ya gelip gelmediğini sorduğunu ancak bu konuda kimsenin bilgisi olmadığını ifade etti.

Makdisi'nin 2010 yılından önce Suriye'nin Londra Büyükelçiliği'nde çalıştığına dikkati çeken Safur, "Makdisi'nin Londra'da olup olmadığını bilmiyoruz. Kimse bize bu bilgiyi teyid etmedi" dedi.

Esad rejimiyle çalışanların birer birer Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ı yalnız bırakmasının iyi bir gelişme olduğunu söyleyen SMDK Temsilcisi, "Suriye rejimi zayıfladıkça, rejimin yanında yer alan kişilerden daha fazla şüphe duyulmaya başlanacaktır. Esed'in sonunun çok çok yaklaştığını düşünüyorum" dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı kaynakları da, Cihad Makdisi'nin Londra'ya geleceği ya da geldiği yönündeki haberlerin bilgileri dahilinde olduğunu ancak Londra'da olup olmadığını teyid etmelerinin mümkün olmadığını belirtiyor.

"Resmi söylemin dışına çıktığı" gerekçesiyle görevinden alındığı belirtilen Cihad Makdisi'nin dün akşam Beyrut Havalimanı'ndan Londra'ya hareket ettiği bildirilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon