Suriye'de operasyonlar sürüyor!

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ve Humus kentlerinde düzenlenen askeri operasyonlarda 12 kişinin öldüğü bildirildi. Operasyonun ardından şehirden çekilen askerler bölgeye kent sakinlerinin çağrısı üzerine geldiklerini ve "Görevlerini yerine getirip, kışlalarına döndüklerini" belirttiler.

Yayınlanma: 10.08.2011 - 16:01
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun dün Suriye'nin başkenti Şam'da Esad ile yaptığı görüşmenin ilk sonuçlarının alınmaya başladığına ilişkin açıklama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan gelmişti.

Hama'dan ordunun çekildiğini söyleyen Erdoğan, bölgede bir basın turu yapılacağını söylemişti.

Ancak El Cezire televizyonuna telefonla bağlanan bir insan hakları sözcüsü, kentteki askeri operasyonlar sonucunda bir kadının hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığını ifade etti.

Televizyon kanalı, Suriye güvenlik güçlerinin Hama kentinden güvenli bir şekilde çekildiğini, Deyr Ez Zor'da ise askerlerin kentin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.

 

"Görevlerini yerine getiren askerler" çekiliyor

Suriye ordusu, ülkenin kuzeybatısında Türkiye'ye yakın İdlib bölgesinden çekilmeye başladı.

Bölgedeki basın mensupları, İdlib'e giren silahlı kuvvetlerin çekilmekte olduğunu belirttiler.

Suriyeli yetkililerin düzenlediği gezi çerçevesinde bölgede bulunan gazeteciler, otuz kadar askeri personel taşıyıcı ve on kadar askeri kamyonun, İdlib kentinin birkaç kilometre güneyindeki Ariha'dan çekilmekte olduğunu kaydettiler.

Bir askeri yetkili, Suriye askerlerinin İdlib'e ve bölgesine kent sakinlerinin çağrısı üzerine girdiğini, hedeflerinin sabotajcıları ve silahlı grupları yakalamak olduğunu belirterek, "Görevlerini yerine getiren askerler kışlalarına dönüyorlar" dedi.

 

Humus'ta 11 kişi öldü

Suriye'nin orta kesimlerindeki Humus kentinde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 11 kişi öldü.

Kentteki insan hakları eylemcileri, güvenlik güçlerinin Baba Amro semtinde halkın üzerine rastgele ateş açtıklarını ve 11 kişiyi öldürdüklerini belirttiler.

Haber kaynağı, bölgede geniş çaplı arama ve tutuklama operasyonu yapan Suriyeli güvenlik güçlerinin kaçmaya çalışan herkesin üzerine ateş açtıklarını kaydetti.

 

Ordu Hama'dan çekiliyor

Hama'daki AFP muhabiri, askerleri taşıyan 40 kadar aracın kentten çekildiğini bildirdi.

Zafer işareti yapan askerlerin, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad lehine sloganlar attığı kaydedildi. Ordu, Hama'ya 31 Temmuz'da girmiş ve düzenlenen operasyonda 100 kadar kişi ölmüştü.

 

Davutoğlu 'araştırılsın' dedi

Suriye'de tankların Hama kentine yeniden girdiği iddialarına karşılık Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Ömer Önhon'dan durumu araştırmasını istedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu Suriye yönetimi tanklarının Hama'ya yeniden girdiğine yönelik iddiaların bazı basın yayın organlarında yer alması üzerine Türkiye'nin Şam Büyükelçisi Önhon'u arayarak, iddiaları araştırma talimatı verdi.

Ankara'nın durumu yakından takip ettiğini belirten aynı kaynaklar, Büyükelçi Önhon'un Suriyeli yetkililerle temasa geçerek, iddiaların doğru olup olmadığını araştıracağını belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler