Suriye'deki operasyonlarda 88 kişi öldü

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRN), yönetime bağlı birliklerin bugün muhaliflerin yoğun olduğu kentlere hava destekli düzenlediği operasyonlarda açılan ateşte 88 kişinin öldüğünü duyurdu.

Yayınlanma: 29.07.2012 - 13:12
Abone Ol google-news

Suriye'de muhaliflerin yoğun olduğu bölgelere, yönetime bağlı birliklerin hava destekli operasyonlarında ölü sayısının 88'e yükseldiği bildirildi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, sabahtan bu yana Şam'ın Mudamiyet Eş Şam, Yelda, Doğu Guta, Sabaniye ve Haresta bölgesine helikopter ve tank destekli olarak düzenlenen operasyonlarda, rastgele açılan ateşte 30 kişinin yaşamını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını kaydetti.

Söz konusu bölgelerde elektrik ve iletişimin operasyonlar nedeniyle kesildiğini, halkın da bölgelerden kaçmaya başladığını aktaran örgüt, Dera kentinde 27, Halep'te 15, Humus'ta 8, İdlib'te 5, Deyru'z Zor'da 2 ve Lazkiye'de 1 olmak üzere ülke genelinde gerçekleşen operasyonlarda ölü sayısının 88'e çıktığını duyurdu.

Deyru'z Zor, İdlib, Dera, Halep ve Humus'ta taraflar arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına dikkati çeken örgüt, birçok kentte birliklerinden ayrılarak Özgür Suriye Ordusu saflarına katılan çok sayıda askerin olduğunu kaydetti.

Bu arada, Halep'in birçok semtinde rejime bağlı ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını belirten yerel muhaliflerden Ebu Rıda el-Halebi, yönetime bağlı birliklerin muhaliflerin yoğun olduğu yerleri tank ateşine tutuğunu ve helikopterlerle bombaladığını söyledi.

Halkın bombardıman altında olan yerlerden güvenli bölgelere kaçarken evlerinin kapılarını kapatma fırsatı dahi bulamadığını bildiren el-Halebi, ÖSO'nun kentte 7 bölgeyi elinde tutuğunu ifade etti.

Bu arada, Dera'nın Şeyh Miskin beldesine güvenlik güçlerinin baskınlar düzenlediğini, açılan ateşte çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını, sokak ortasındaki ölü ve yaralıların yoğun ateş nedeniyle alınamadığını aktaran Şam Haber Ağı (SNN), beldede elektrik ve iletişimin kesik olduğunu kaydetti.

İdlib'in Kurin köyünün 4 günden bu yana top ateşine tutulduğunu ve bölgeye çok sayıda havan mermisinin düşmesi nedeniyle halkın köyü kitleler halinde terk etmeye başladığını belirten SNN, Humus'un Kusayr ilçesine yoğun bir şekilde düzenlenen top saldırısında pek çok yerleşim yerinin hasar gördüğünü aktardı.

Kusayr'da yaklaşık 25 askerin tüm teçhizatlarıyla birliklerinden ayrılarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) safına katıldığını da duyuran SNN, Hama'nın Akrabt nahiyesine hava destekli operasyonların düzenlediğini ve Şecera çarşısı bölgesinde askerlerin evlere baskınlar yaparak yağmaladığını kaydetti.

Ordunun Halep'in Selahaddin, Sukkeri ve Firdevs bölgelerini tekrar yoğun top ateşine tuttuğunu bildiren haber ağı, başkent Şam'ın Mudamiye Yelda ve Daraya bölgelerinde operasyonların devam ettiğini de vurguladı. Ayrıca ÖSO'nun Halep'te Suriye ordusuna ait bir tankı ele geçirdiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler