Tacizci öğretmene rekor ceza

Diyarbakı'da 11 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir öğretmene, mahkeme kişi başına 3 yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 38 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Çocukların şikâyeti üzerine öğretmen hakkında açılan davada, mahkeme, sanığın öğretmen olması ve suçu tekrar etmesi nedeniyle cezayı arttırma kararı aldı.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 13:46
Abone Ol google-news

Diyarbakırda 11 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan bir öğretmene, mahkeme kişi başına 3 yıl 6şar ay olmak üzere toplam 38 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Diyarbakır’daki bir ilköğretim okulunda 2002 yılında meydana gelen olayda, N.K. adlı bir öğretmen, 11 öğrencisine cinsel tacizde bulundu. Çocukların şikâyeti üzerine öğretmen hakkında dava açıldı. Davanın son duruşmasında, sanığın her bir öğrenci için ayrı ayrı cezalandırılması istendi. Avukatların zamanaşımı talebini kabul etmeyen mahkeme, sanığı önce, her mağdur için 2şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın öğretmen olması ve suçu tekrar etmesi nedeniyle cezayı arttırarak, sanığı 38 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırdı. Kararda;

Sanığın öğretmen olduğu ve isnat edilen suçu öğretmenliğin nüfuzu ile işlediği anlaşıldığından, verilen cezanın 1/2 oranında arttırılmasına, sanığın mağdurlara aynı suçu işleme kararının icrası cümlesinde, kanunun aynı hükmünün birden fazla defa ihlal edildiği anlaşıdığından cezada TCKnin 80. madesi uyarınca 1/6 oranında arttırım yapılarak, mağdur sayısı olan 11 kez, 3 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler