Taksim'de provokasyon izleri

Taksim Meydanı'na sabahın erken saatlerinde yapılan polis müdahalesi sırasında ortaya çıkan molotoflu kişiler yurttaşın tepkisini çekti. Sosyal medyadan gelen tepkiler yaşananların provakasyon olduğu yönünde.

Yayınlanma: 11.06.2013 - 07:25
Abone Ol google-news

Polisin Taksim Meydanı'nda barikatları kaldırıp AKM'de asılı pankartları indirmek istediği sırada terör örgütü PKK'nin lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan bazı kişiler Taksim Meydanı'nda görüldü.

 

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Polise molotof kokteyli ve havai fişek atan yüzü örtülü baretli saldırganlar sosyal medyada da gündemin ilk sırasına oturdu.

Twitter'da yapılan yorumlarda molotofçuların polis müdahalesi ile aynı anda ortaya çıktığı ve organize bir şekilde polise saldırıda bulunduğu yazıldı.

Gezi Parkı eylemcileri de molotoflu saldırganlara tepki gösterdi.

 

'Belindeki silah mı?'

Ajansların geçtiği bir fotoğrafta polis molotof kokteyli ve havai fişek atan bir eylemcinin belindeki kabarıklığın silah olduğu iddia edildi.

Vali Mutlu, "Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı.O SDP'li bir eylemci. Kişinin adı Ulaş Bayraktaroğlu. Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi.Polis diyenlere duyuruyorum,bilginize" mesajını twetter hesabından paylaştı.


Polis gözaltına almıyor

Polise taş ve molotofla saldıran kişiler ara ara TOMA'ları yakma girişiminde bulundu. Polis alandekilerden hiçbirini gözaltına almadı. Twitter'da Gezi Parkı'yla ilgili tweet atanların bile gözaltına alındığı günlerde saldırganlara müdahale edilmemesi oldukça eleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler