‘Taksim’e çıkmaya kararlıyız’

Emek ve meslek örgütleri Taksim’de kararlı olduklarını açıkladı.

Yayınlanma: 10.04.2014 - 23:08
Abone Ol google-news

Emek ve meslek örgütleri 1 Mayıs’ı, 1977 katliamının faillerinin bulunacağı güne kadar Taksim Meydanı’nda kutlamakta kararlı olduklarını belirttiler. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, emekten yana olan tüm kesimleri Taksim’e çağırdıklarını, polisin ve devletin saldırısı olmadığı sürece hiçbir sorunun yaşanmayacağını söyledi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB 1 Mayıs programına ilişkin kararlarını açıklamak için dün Şişli’deki DİSK Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Emek ve meslek örgütleri adına ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Başkanı Kani Beko’ya KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan da eşlik etti.Taksim’in kendileri için önemli olduğunu ve 1 Mayıs 1977 katliamının faillerinin bulunacağı güne kadar Taksim Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamasında kararlı olduklarını belirten Kani Beko, “1977 yılında 1 Mayıs kutlamaları yapılırken, Taksim’deki otellerin çatılarından bizim işçi arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize ateş açıldı. Bu güzelim insanlar katledildi, şehit edildi. Fakat 1977 yılından bu yana, başta konfederasyonumuz, bu katillerin yakalanması ve katillerden hesap sorulması için girişimlerde bulundu. Ancak hiçbir gelişme sağlanamadı. Biz hem burada şehit olmuş işçi arkadaşlarımızı Taksim’de anmak ve bu arkadaşlarımızın 1 Mayıs’ta katledilen kardeşlerimizin katillerinin bulunup yargıya teslim edilinceye kadar, kesinlikle 1 Mayıs Birlik Dayanışma Mücadele Günü’nün Taksim’de kutlanılmasından yanayız” dedi.

‘Emekten yana olanları Taksim’e bekliyoruz’

Tüm emekten yana olan kesimleri Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlamaya çağırdıklarını kaydeden Beko, “Biz, hepimiz, başta Taksim 1 Mayıs Alanı olmak üzere, ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, basın emekçileriyle 1 Mayıs alanlarında olacağız. Emekten yana olan kesimleri de yanımızda görmek istiyoruz” diye konuştu. Beko, polisin ve devletin saldırısı olmadığı sürece Taksim kutlamalarında hiçbir sorunun yaşanmayacağını söyledi. Konuşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kani Beko, geçen yıl inşaat çalışmaları öne sürülerek izin verilmemesinin anımsatılması üzerine “Şu an bana göre hem hükümetin hem İçişleri Bakanlığı’nın, valinin ve Başbakan’ın bu konuda kesinlikle bir bahanesi yok. Taksim herkese açık, işçilere de Taksim’in, halka da Taksim’in açık olmasını istiyoruz” dedi. Valilikten izin alınıp alınmadığının sorulması üzerine ise Beko, “Valiliğe müracaatımızı yaptık. Ancak şu ana kadar bir dönüş yapılmadı” diye yanıt verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler