Talat ve Downer görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ile görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Downer, Eylül ayında başlayacak ikinci aşamanın görüşmeler açısından çok önem taşıdığını söyledi.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 12:50
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer'i kabul ederek görüştü. Kabulde, BM Barış Gücü (UNFICYP) Misyon Şefi ve BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Temsilcisi Taye Brook Zerihoun da hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığında basına kapalı yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Downer, Talat'la çok iyi görüşme yaptıklarını söyledi.

Müzakerelerin birinci aşamasının sonuna gelindiğini, Eylül'de başlayacak ikinci aşamanın görüşmeler açısından çok önem taşıdığını belirten Downer, görüşmelerden Genel Sekreter Ban Ki-mun gibi kendisinin de olumlu beklenti içinde olduğunu kaydetti.

BM Genel Sekreteri Ban'ın geçen hafta ümit ifade eden açıklama yaptığını anımsatarak, kendisinin de ihtiyatlı iyimserlik içinde bulunduğunu belirten Downer, liderlerin istekli bir tavırda olduğunu kaydetti ve görüşmelerin ikinci aşamasında olumlu adımlar atılması temennisinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler