‘Tanman’ depremi!

Başkan Özbek’le anlaşamadı, gazete röportajıyla istifasını açıkladı.

Yayınlanma: 25.07.2015 - 07:03
Abone Ol google-news

Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasaray yönetiminde Cüneyt Tanman depremi yaşanıyor. Futbol şubesinden sorumlu olan Tanman, bu görevini bıraktığını bir gazeteye verdiği röportaj aracılığıyla açıkladı. Henüz 60. gününü dolduran Galatasaray yönetiminde yaşanan bu erken istifanın perde arkasında ise bir süredir devam eden ‘fikir’ ayrılıkları yatıyor. Tanman’ın futbol şubesinden istifa edip, yönetim kurulundaki görevine devam edecek olması da bazı idarecilerin tepkisini çekmiş durumda. İşte Galatasaray’da yaşanan istifa krizinin arkasında yatan tüm gerçekler:

* Galatasaray’da Dursun Özbek yönetimi göreve geldikten sonra Florya’dan sorumlu olarak tek isim Cüneyt Tanman’dı. Ardından Florya’da başkanın kardeşi Mehmet Özbek sık sık görülmeye başladı. Bu durumun camiada duyulması krizin ilk halkasını oluşturdu.

Florya’da ‘kardeş’ devri!

* Dursun Özbek’in kardeşine, yönetim kurulunun onayı ve bilgisi olmadan kulüpte bazı görevler verdiği Sarı-Kırmızılı kulisleri hareketlendirdi. Başkan’ın, aynı zamanda iş ortağı da olan kardeşini Galatasaray’ın mali konularıyla da ilgilenmesi için yetkilendirdiği, bunu çok sayıda yöneticinin sonradan öğrendiği camiada yankılandı.

* Transfer dönemine girildiği andan itibaren sıkıntılar su yüzüne çıkmaya başladı.

‘Başkanlık sistemi’ rahatsız etti

* İlerleyen günlerde başkan Dursun Özbek’in adına tüm işleyişi Mehmet Özbek ile Cüneyt Tanman yönetmeye başladı. Mehmet Özbek, kongre üyeleri tarafından “seçilmiş” değil, başkan tarafından “atanmış” bir isim olarak görev yapıyordu. Dursun Özbek, geride kalan 2 aylık dönemde Galatasaray için 70 milyon Dolarlık bir yükün altına girdi. Başkan Özbek, bu mali akışın sorumluluğunu kardeşi Mehmet Özbek’le paylaşıyordu. Mali konularda yetkisi bulunmayan Tanman, “başkanlık sistemi” modelinden rahatsızlık duymaya başladığını yakın çevresine iletmişti.

‘Podolski’yi getir, imajı düzelt’

* Galatasaray’ın transfer sürecinde en çok eleştirilen isim Cüneyt Tanman’dı... Sabri Sarıoğlu’na yüzde 100 zamla yeni kontrat yapılması, Bilal Kısa ile Jem Paul Karacan transferleri, söz verilmesine karşın Podolski dışında “yıldız” bir forvetin alınamamasının sorumluluğu özellikle taraftarlar ve kamuoyu tarafından Tanman’a yüklendi. Tanman’ın transfer hakkındaki her açıklamasında benzer ifadeler kullanması taraftarlarla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Yönetim, Podolski transferi için Tanman’ı “Antalya’ya gidip, futbolcuya imza attıran isim” olarak lanse etmeye çalışsa da bu hamle başarıya ulaşmadı.

‘Yancı olmam Başkan..’

* Tanman, geçen salı yapılan yönetim kurulu toplantısından önce “pasifize” edildiğini, idari anlamda hiçbir sorumluluğunun kalmadığını, “yancı” konumuna düşmek istemediğini başkan Özbek’e aktardı. Tanman, futbolla ilgili konularda topa girmeyecekse Avusturya kampına gitmesinin bir anlamı olmadığını da Özbek’e söyledi. 

* Cüneyt Tanman’ın bu sözlerinin ardından Dursun Özbek’in, “Sen gitme kampa Mehmet gidecek” demesiyle ipler tamamen koptu. Tanman istifa kararını aldı.

Yöneticiler istifayı gazeteden öğrendi!

Galatasaray yönetim kurulu, Cüneyt Tanman’ın istifasını gazetedeki röportajdan öğrendi. Tanman’ın istifası gelecek salı günü yapılacak yönetim kurulu toplantısında detaylı şekilde masaya yatırılacak. Sarı-Kırmızılı yöneticiler, Tanman’ın istifa kararını medyadan öğrenmelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Galatasaray etiğine uygun bir davranış değil, şık olmadı” ifadelerini kullandı. Yönetim, Cüneyt Tanman’ın istifasının ardından futbol şubesinde sportif direktör modeli uygulamaya ve buraya bir isim getirmeye sıcak bakmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler