Tansu Çiller'den 'dönemin Genelkurmay Başkanı'na iş birliği teklifinde bulunduğu' iddiasına yanıt

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, '28 Şubat' sürecinde dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya gidip "Bana destek verin Refah'ı birlikte bertaraf edelim" dediği iddiası üzerine açıklama yaptı.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 08:24
Tansu Çiller'den 'dönemin Genelkurmay Başkanı'na iş birliği teklifinde bulunduğu' iddiasına yanıt
Abone Ol google-news

Tansu Çiller'in Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptığı '28 Şubat' süreci döneminde zamanın Genelkurmay Başkanına koalisyon ortağı olan Refah Partisi'nin bertaraf edilmesine yönelik iş birliği teklifinde bulunduğu ve bu yönde destek istediğine ilişkin iddiada bulunulmuştu.

Çiller'in avukatı Salih Çelen, yaptığı yazılı açıklamada iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Emekli bir subayımızın bir medya kuruluşunda yer alan mülakatındaki, müvekkilim Tansu Çiller'in 28 Şubat sürecinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı Refahyol Koalisyon Hükümeti döneminde, zamanın Genelkurmay Başkanına koalisyon ortağı olan Refah Partisi'nin bertaraf edilmesine yönelik iş birliği teklifinde bulunduğu ve bu yönde destek istediğine ilişkin iddialar külliyen gerçek dışıdır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

NE OLMUŞTU?

Sözcü gazetesi yazarı Ruhat Mengü'nün 28 Şubat'a dair konuştuğu emekli Albay Alican Türk  "Tansu Çiller'in dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya giderek 'Bana destek verin Refah'ı birlikte bertaraf edelim” dediği' iddialarını doğrulamıştı.

"Evet bunu ben de o dönemde çeşitli kaynaklardan duydum Daha sonra gazetelerden ve Çiller'in Danışmanı Sayın Mehmet Bican'ın kitabından da okudum." diyen Türk, "Sonra Çiller 'Bu konuşmayı yapmamış olalım” dediğinde Karadayı, “Bu konuşmayı yaptıysak bizim zabıtlarımıza geçmiştir' cevabını vermiş. Zaten Karadayı 'TSK'nın siyaset dışında kalması için her çabayı göstereceğini' sık sık vurguluyordu. Batı Çalışma Grubu'nun kuruluşunun duyurulduğu toplantıda da 'TSK'nın irtica mücadelesinde siyaset yoktur, orduyu siyaset dışında tutmak için ne gerekiyorsa yapılmaktadır' denmişti, kamuoyunda birçok kez deklare edildi" diye konuşmuştu.



İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler