Tartışmalı rapor yarın yayınlanacak

BM Soruşturma Komisyonu'nun Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak hazırladığı Palmer Raporu'nun yarın yayınlaması bekleniyor.

Yayınlanma: 01.09.2011 - 10:53
Abone Ol google-news

BM Soruşturma Komisyonu'nun, Mayıs 2010'da 9 Türk vatandaşının ölümüne neden olan Mavi Marmara baskınıyla ilgili olarak hazırladığı Palmer raporun yayınlanmasının üç defa ertelenmesinin ardından Ban Ki Moon'un raporu yarın yayınlaması bekleniyor.

Ban, raporun ertelenmesinin nedenini Türkiye ve İsrail hükümetleri arasında bir uzlaşı için daha fazla zaman tanımak olarak açıklamıştı. İsrail hükümeti ertelemenin nedeninin Türkiye'nin talebi olduğunu öne sürerken, Türkiye ise bunun doğru olmadığını belirterek, raporun İsrail hükümetinin talebi doğrultusunda ertelendiğini ifade etmişti.

Öte yandan, komisyonda üst düzeyde yapılan görüşmeler sonuç vermedi. İsrail hükümetinin İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın başı çektiği şahin kanadının İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine şiddetli bir şekilde karşı olması Başbakan Binyamin Netenyahu'da koalisyonun dağılacağı endişesi yarattı ve özür konusunda bir formül bulunsada üzerinde anlaşma sağlanamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler