"Tavsiye vermekle esnafın sorunu çözülmüyor"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kapalı alanlarda uygulanan sigara yasağında bir ara formül bulunarak, düzenlemenin esnetilmesine yönelik taleplerinin karşılanmayacağına ilişkin açıklamaları çok talihsiz bulduklarını söyledi.

Yayınlanma: 06.10.2009 - 14:24
Abone Ol google-news

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, olmayacak bir şeyi talep etmediklerini ve AB üyesi olan ülkelerde uygulanan kuralların uygulanmasını istediklerini ifade etti.

Yunanistan'ın da sigara yasağına ilişkin yasa çıkardığını hatırlatan Palandöken, "Yunanistan'da yasa çıkardı. Hem de AB üyesi, onlarda nasıl bir uygulama varsa bizde öyle uygulayalım. İçilen ile içilmeyen mekanlar ayrı olsun diyoruz. Bu yasağın uygulamasıyla AB ülkelerinin önüne geçtik. İşsizliğin, ekonomik daralmanın rekor kırdığı bir dönemde kimse kepenk kapatılmasına razı olamaz. Kahveyi, lokantayı, barı, nargile kafeyi izin alarak açmışlar, yatırım yapmışlar. Yanlarında en az 2-3 kişiye de iş vermişler. Şimdi veli nimet gördüğümüz müşterilerimize açıkça gelmeyin diyerek bindiğimiz dalı kesmemiz isteniyor" diye konuştu.

"Tavsiyeler sorunumuzu çözmüyor"

Kendilerine verilen tavsiyelerle sorunun çözülmediğini belirten Palandöken, şöyle konuştu:
"Yaşanan acı gerçekler tavsiyelerle düzelmiyor. Saha inerek kahveye, lokantaya, nargile kafeye gidip bir dokunun bakalım ne işitiyorsunuz? İşleri bozulup kepenk kapatan kahveci, lokantacı, bar sahibine işsizlik maaşı mı ödeyeceksiniz? Vergisini, Bağ-kur primini, çocukların harçlığını kim verecek? Temiz hava sahası yapılacak mekanların değişimi dönüşümü için kredi mi vereceksiniz? Maalesef sigara yasağı ile ortaya çıkacak sorunların çözümleri hazırlanmadan, eğitim çalışmalarıyla insanları hazırlamadan uygulamaya geçince olumsuz etkileri çok fazla oldu."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler