Tavuk etinde indirim

Tüketimde yaşanan daralma nedeniyle sıkıntılı günler geçiren tavuk sektörü, turizm sezonu ve piknik mevsiminin başlaması nedeniyle indirime gitti.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 07:53
Abone Ol google-news

Tüm pilicin perakende satış fiyatı 4,25, budun kilogramı ise 4,50 TL'ye geriledi. Beyza Piliç Genel Koordinatörü Necmettin Çalışkan,  yaptığı açıklamada, yaşanan küresel krizin de etkisiyle tavuk etinin iç tüketimde önemli düşüş yaşandığını, sektörün ihracatla sıkıntıyı aşmanın çabasında olduğunu söyledi.

Başta Irak olmak üzere komşu ülkelere önemli miktarlarda ihracat yaptıklarını anlatan Çalışkan, turizm ve piknik sezonunun açılması nedeniyle de iç piyasaya yönelik tüketimi artırıcı önlemler aldıklarını kaydetti.

Bu kapsamda fiyatlarda indirime gidildiğini belirten Çalışkan, ''Sektör, tüketimdeki daralmayı aşmak için kilo başına ortalama 25 kuruş indirim yaptı'' dedi.

İndirimle fiyatların nisan ayının gerisine düştüğünü bildiren Çalışkan, yaygın olarak tercih edilen tüm pilicin 4,25, budun kilogramının ise 4,50 TL olduğunu söyledi. Çalışkan, indirimle iç tüketimde canlanma beklediklerini de kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler