TBB'den Gezi Parkı müdahalelerine suç duyurusu

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara müdahale eden güvenlik güçleriyle onlara emir verenler hakkında soruşturma başlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 01.06.2013 - 14:22
Abone Ol google-news

TBB'den yapılan açıklamaya göre, Başsavcılığa sunulan dilekçede, Gezi Parkı'ndaki eylemler "çevre hakkını korumak ve ifade özgürlüğünün kullanımı" olarak nitelendirilerek, güvenlik güçlerinin eylemcilere aşırı ve orantısız güç kullandığı ileri sürüldü.

Polisin söz konusu tavrını, 6. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararından sonra da sürdürdüğü savunulan dilekçede, Ankara ve İzmir'de de vatandaşların anayasal haklarını kullanmalarının engellendiği iddia edildi.

Olaylarda güvenlik güçleriyle onlara emir ve talimat verenlerin yasalara aykırı davrandığı öne sürülen dilekçede, şunlar kaydedildi: "İstanbul, Ankara ve İzmir'de güvenlik güçleriyle güvenlik güçlerine emir ve talimat verenler tarafından gerçekleştirilen, medyaya yansıyan görüntü ve haberlerden, yaşanan olayların mağdurlarının tanıklığından da anlaşılabileceği üzere güvenlik güçlerinin suç teşkil eden eylemleri hakkında soruşturma başlatılmasını ve gerekli işlemlerin yapılmasını talep ederiz."
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler