Tehdit ettiler: Geri adım atın yoksa İslam'a geçeriz

Sırbistan'ın başkenti Belgrad yakınlarındaki Şopiç köyü sakinleri, Sırp patriğine mektup yazarak, fırtınada zarar gören kiliseyi yıkmak isteyen papazın geri adım atmaması halinde İslam'a geçeceklerini açıkladılar.

Yayınlanma: 08.10.2015 - 13:05
Abone Ol google-news


Sırbistan'daki Şopiç köyü sakinlerinin Sırp Ortodoks  Patriği İriney'e yazdıkları tehdit mektubu "papaza kızıp oruç bozmak" deyimini  hatırlattı.

Başkent  Belgrad yakınlarındaki köyün 150 yıllık kilisesinin, fırtınada  zarar gördüğü için papaz tarafından yıkılmak istenmesi köylüleri kızdırdı.

 Patrik İreney'e mektup göndererek kiliselerinin korunmasını isteyen  köylüler, taleplerinin karşılanmaması halinde topluca İslam'a geçecekleri  tehdidinde bulundular. Mektupta  Patrik'ten destek isteyen köylüler, aksi halde toplu halde  İslam'a geçecekleri ve böylece "Sırbistan Cumhuriyeti'nin pozitif ayrımcılık  kanunlarından faydalanarak binalarını koruyabileceklerini" bildirdiler.

AA'ya konuşan köylülerden Predrag Lazareviç, mektubu komşularına  danışarak kendisinin kaleme aldığını ve taleplerinin karşılanmaması halinde,  İslam'a geçmek konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Lazareviç, mektupta yer alan "toplu halde İslam'a geçecekleri"  ifadesinin bir "haykırış" olduğunu vurgulayarak, "Belki bu ülkede diğer dinlere  mensup insanların bizden daha fazla hakkı vardır" dedi.

Fırtınada zarar gören kilisenin tamirine izin verilmemesi nedeniyle  köylülerin ibadetlerini yerine getiremediğini belirten Lazareviç, köye gelen  ekiplerin çan kulesini yıkmaya çalıştıklarını fakat başaramadıklarını anlattı.

Lazareviç, kiliselerini yıkmaya çalışmakla suçladığı papaza artık  güvenmediklerini belirtti.

50 yıllık kiliselerinin heyelan bölgesinde bulunduğu gerekçesiyle  yıkılmak istenmesine anlam veremediğini dile getiren Lazareviç, köylerine yeni  bir kilise yapılsa bile mevcut binanın tarihi eser olarak muhafaza edilmesi  gerektiğini vurguladı.

Papaz Mirko Tesiç, geçen yıl yaşanan bir fırtınada zarar gören  kilisenin sağlam olmadığını ve tamamen yıkılarak yerine yeni bir kilise yapılması  gerektiğini savunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler