Tehdit mesajı Ankara ve İstanbul'u alarma geçirdi

“Yurtta Sulh Konseyi” adlı WhatsApp grubundan polislere geçilen 22 Temmuz gecesine yönelik tehdit mesajı üzerine Başbakanlık uyarı notu yayımladı. Ankara ve İstanbul’da askeri birliklerde hareketlilik olduğu söylentisiyle halk sokağa döküldü. Valilikler “itibar etmeyin” açıklaması yaptı, izinli polislerin göreve çağrılması dikkat çekti.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 21:28
Abone Ol google-news

Söylentiler üzerine halk sokaklara çıktı. Selimiye Kışlası’nın önü iş makineleriyle kapatıldı.

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından OHAL kararı alınsa da, yeni bir kalkışma korkusu yaşanıyor. Dün akşam ABD kodlu bir telefondan bazı Emniyet mensuplarının eklendiği darbecilerin kullandığı isim olan “Yurtta Sulh Konseyi” adlı bir WhatsApp grubundan pek çok isme, “Derhal suçsuz yere tutsak ettiğiniz insanlarımızı bırakın” mesajı iletildi. Bu mesajın yayımlanmasının ardından Ankara ve İstanbul’da hareketlilik yaşandı.

Yeni bir girişimden söz edilen mesajda “Bizleri, Atatürkçü subay ve generalleri sözde FETÖ adı altında ordudan temizlemek istediniz. Ancak bilesiniz ki Yurtta Sulh Konseyi’nin asil üyelerini ne Türk Ordusu’ndan ne de Türkiye Cumhuriyeti içerisinden silemeyeceksiniz. Sizlere emrediyorum, derhal suçsuz yere tutsak ettiğiniz insanlarımızı iade ediniz. Eğer ki bu yaptığınız eylemi sürdürürseni sizlere bunu 22 Temmuz 2016 Cuma günü saat 03.50’de ödetmeye başlayacağız” denildi.

Bu mesajın ardından Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı harekete geçerek “TSK içerisinde yer alan deşifre olmamış örgüt üyeleri tarafından özellikle 22 Temmuz gecesi bir kalkışma yapılabileceği” bilgisi verilerek “teyakkuz halini devam ettirilmesi” konusunda bilgi notu yayımlandı. AB Bakanı Ömer Çelik de, sosyal medyadan, “Darbeci katiller hala milleti tehdit ediyor. Buna karşı meydanları hınca hınç dolduralım” ifadelerini paylaştı.

Polisler evden çağrıldı

Ankara Etimesgut Zırlı Birlikler’de hareketlilik olduğuna ilişkin sosyal medyada yayılan paylaşımların ardından çok sayıda polis ve halk birlikler önüne geldi. Edinilen bilgiye göre, polisler, evlerinden göreve çağırıldı. Kısa süre sonra Ankara Valiliği “sosyal medyadaki iddialara itibar etmeyin” açıklaması yaptı.

Aynı saatlerde İstanbul’da da askeri kışlalar ve bazı kritik noktalarda alınan önlemlerin artırıldığı görüldü. 1. Ordu Selimiye Kışlası, Maslak, Hasdal Kışlası ve Atatürk Havalimanı başta olmak üzere birçok noktanın önüne ise iş makinaları çekildi. Hareketliliğin sosyal medyadan yayılması üzerine çok sayıda vatandaş Hasdal Kışlası önüne akın etti. Ancak saat 22.30’da İstanbul Valisi Vasip Şahin, askeri birliklerde hareketlilik olduğu iddialarını yalanladı.

Akit yazarı Dilipak'tan çağrı: Silahı olan silahını yanına alsın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler