'Teklif terör örgütü üyelerinin cezalarını kaldırıyor'

MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, AKP'nin kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak bilinen açılım yasasını yeniden düzenleyerek teklif haline getirilen metinle, neredeyse terör örgütünün dağ kadrosu dışındakilerin cezalarının kaldırıldığını savundu.

Yayınlanma: 15.06.2010 - 13:37
Abone Ol google-news

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak yasa teklifini değerlendirdi. Yalçın, Başbakan Erdoğan'ın AKP Grup toplantısında, "Anayasa ve açılımlar konusunda CHP, MHP, BDP ve İmralı karşısında Ak Parti" sözlerine atıfta bulunarak, "Partimizi ve liderimizi terör örgütü ile aynı paralelde gösterme gafletinde bulunan Sayın Başbakan partisinin iki milletvekili tarafından 'taş atan çocuklar' diye ajite edilen konuyla ilgili komisyona verdiği teklifi incelediğimizde, PKK ile kimin yandaş olduğu Öcalan'la kimin ruh ikizi olduğu daha net anlaşılmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
 

'Terör örgütü üyelerine yönelik cezalar kanunlardan çıkarılıyor'

Çocuklar üzerinden yapılan istismarın söz konusu teklifle farklı bir boyut kazandığına dikkat çeken Yalçın teklifin ayrıntılarını şöyle anlattı: "Getirilen teklifle önemli ölçüde örgüt üyesi ve örgüt adına izinsiz gösteri yapanlar, halkı tahrik edenler kışkırtanlar, terörist başının posterini taşıyanlar, polise mukamet edenler, cezasız kalmaktadırlar. Bu bir af değil, cezalar kanunlardan çıkarılmaktadır. Söz konusu teklifinin çocuklarla alakası yoktur. Her yaş grubundaki önemli ölçüde terör örgütü mensupları ve terör örgütü adına suç işleyenler cezasız hale getirilmektedir. Çocuklar bakımından önerilen düzenlemede de neredeyse izinsiz gösteri yürüyüşlerine katılanlar, örgü üyeliği sıfatı kazanmak, örgüt propagandası yapmakta, çocuklar bakımından her yaş grubundaki çocuklar bakımından ilk suç olması halinde cezasız hale getiriliyor. Terörle Mücadele Kanunu'ndan doğan, artıcı sebepler ortadan kaldırılıyor. Bu elimizdeki belge(teklifle); AKP'nin PKK ile birlikte belirlemiş oldukları bir açılım yasası olarak ifade edilebilir."

Teklifin maddeleriyle, önerilen Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle; "ihtarı ve zor kullanmalarına rağmen" dağılmayanlar için tehditle direnenler için, 3 yıldan 5 yıla kadar öngörülen cezanın 6 ayla başlayan bir cezaya dönüştürüldüğünü anlatan Yalçın, diğer maddeyle bazı fıkraların kaldırılarak, gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet eden terör örgütü iyelerine yönelik yaş gözetmeksizin "af" getirilmediğini bunlarla ilgili cezaların kanunlardan tamamen çıkarıldığını söyledi. Yalçın, AKP'nin kamuoyunda taş atan çocuklar olarak bilinen açılım yasasını yeniden düzenleyerek teklif haline getirilen metinle, neredeyse terör örgütünün dağ kadrosu dışındakilerin cezalarının kaldırıldığını savundu.
 

'Çocuklar kullanılarak terör örgütüne af getiriliyor'

Yalçın, kamuoyunda terör suçuyla yargılanan çocuklar üzerinden kamuoyunda oluşan, mağruriyet mazlumuyet psikolojisi üzerinden terör örgütü mensuplarına af getirildiğini iddia etti.
Teklif ile korkunç bir istismarın yapıldığını savunan Rıdvan Yalçın, yapılan bir başka düzenlemeyle ise örgüt liderlerine yönelik yapılan sempati gösterenlere getirilen cezaların da tamamen ortadan kaldırıldığını öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler