Tekmeci Müşavir Yusuf Yerkel'in inanılmaz yükselişi

Üniversitedeki hocasından, Soma’da acılı vatandaşa tekme atan Yerkel’e tepki: ‘Büyümüş devlet adamı olmuş’ .

Yayınlanma: 15.05.2014 - 22:34
Abone Ol google-news

Soma’daki maden faciasında bir yakınını kaybeden protestocuya tekme atarken görüntüleri dünya basınına da yansıyan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’i üniversite yıllarından tanıyan bazı çevreler, okulda “beyefendi”olarak tanımladıkları Yerkel’in bu şekilde bir harekette bulunmasını, “Erdoğan’ın ötekileştirme siyasetine” bağladılar.

Cumhuriyet’e konuşan, Yerkel’i Fatih Üniversitesi döneminden tanıyan, ancak ismini vermek istemeyen bir kişi “İnanılmaz beyfendi bir çocuktu, AK Parti içinde bu fotoğrafı yakıştıracağım son isimlerden birisiydi, Erdoğan’ın ötekileştirme siyasetinin yukarıdan aşağı doğru inmesi diye görüyorum” ifadesini kullandı.

Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu belirtilen Yerkel için, üniversitede bir dönem hocası olan İpek Üniversitesi’nden öğretim üyesi Gökhan Bacık ise Twitter hesabından çok ağır bir tepki verdi. Bacık, Yerkel için, “Eski bir öğrencim büyümüş ‘devlet adamı’ olmuş. Bugün bir vatandaşı tekmelerken resmini gördüm. Çok üzüldüm. Demek bir yerde hata yaptık” ifadesini kullandı. Bacık, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada da, “Çok üzüldüm, Twitter mesajımdan daha fazlasını söylemek istemiyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler